Τι θα ισχύσει τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου για τα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κατεβαίνουν σε νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

 

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και τη Δευτέρα, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών.

 

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

 

Ωστόσο, οι μαθητές τόσο του Δημοτικού όσο και του Γυμνασίου - Λυκείου, θα πάνε κανονικά στα σχολεία τους, καθώς μέχρι στιγμής οι καθηγητές και οι δάσκαλοι των σχολείων του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα αν θα συμμετέχουν ή όχι στην απεργία.