Τι ζητούν 129 πολίτες από το Δημοτικό Συμβούλιο Λουτρακίου;

Έγγραφο  προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, απέστειλαν 129 πολίτες του Δήμου, φίλοι και μέλη της ομάδας Κορίνθιοι για τη Μακεδονία. Στο έγγραφο αυτό, καλούν το Δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, να ζητήσει από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία και να αποφασίσει την Ονοματοδοσία της πλατείας έναντι του Σταθμού ΟΣΕ σε πλατεία Παύλου Μελά ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

 

Σημειώνεται ότι το έγγραφο αυτό έχει σταλεί από το Δεκέμβριο αλλά από τις 27 Δεκεμβρίου 2018  μέχρι σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, δεν είχε διεξαχθεί κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του

 

1- Να καταδικάσει την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μέσω της Συμφωνίας που υπέγραψαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών με τους Σκοπανούς Ομολόγους τους στις Πρέσπες.

 

2- Να ζητήσει από όλα τα πολιτικά Κόμματα και τους Έλληνες βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία, καθώς δημιουργεί τεράστια Εθνικά προβλήματα η υλοποίησή της.

 

3- Σε ένδειξη ελάχιστου Σεβασμού και Τιμής σε όσους Αγωνίστηκαν και έδωσαν τη Ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, να αποφασίσει την Ονοματοδοσία της πλατείας έναντι του Σταθμού ΟΣΕ σε "πλατεία Παύλου Μελά".

 

4- Να φροντίσει για τη δημοσίευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των παραπάνω αποφάσεών του.