Τηλεδιάσκεψη για τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποκατάσταση των πληγείσων περιοχών από την πυρκαγιά στον Σχίνο

Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές, συμμετείχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στον καθαρισμό και την οριοθέτηση των ρεμάτων, σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης στη δρομολόγηση έργων και δραστηριοτήτων άμεσης αντιμετώπισης συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά.

 

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη μεταξύ των Υπουργών, των Υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων προκειμένου να ανατεθούν οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα κάθε φορέα και στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει δεύτερη τηλεδιάσκεψη. 

 

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών  κ. Ευάγγελος Γκουντουράς, ο Διευθυντής Δασών Κορινθίας κ. Παναγιώτης Καλλίρης, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Δημήτριος Μακρίδης.