Την βοήθεια των δημοτών για την επιχείρηση “καθαρή πόλη” ζητά ο Νανόπουλος

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος για τα αποτελέσματα από την διαχείριση της καθημερινότητας. Και πράγματι, όπως έχει επισημάνει και το site μας έχουν υπάρξει άλλες φορές μικρές και άλλες φορές μεγάλες παρεμβάσεις που δείχνουν ότι στον τομέα αυτό κάτι κινείται.

 

Για παράδειγμα η απομάκρυνση των δύο κάδων απορριμμάτων του αίσχους από την οδό Δαμασκηνού, μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς, το κλάδεμα και ο καθαρισμός των παρτεριών της οδού Κολιάτσου και φυσικά η οργανωμένη απόπειρα καθαριότητας σε διάφορα σημεία του δήμου, που είχαν εγκαταλειφθεί για χρόνια, δίνουν το μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.

 

Ο Βασίλης Νανόπουλος τόνισε ότι πλέον υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στενή συνεργασία του ιδίου με τους δύο αντιδημάρχους του, Ζαχαριά και Μπίτζιο, τους οποίους χαρακτήρισε εκ του αποτελέσματος, “σωστές επιλογές“. Σημείωσε ακόμα πως σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, όταν δηλαδή αποκτηθούν τα μηχανήματα που σκοπεύει να πάρει ο δήμος για να κάνει τις δουλειές του, τότε η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη. Για παράδειγμα υπάρχει σχεδιασμός, ώστε να παραγγελθούν νέοι κάδοι ανακύκλωσης και οικιακών απορριμμάτων.

 

Ο κ. Νανόπουλος είπε, ωστόσο, κάτι εξ ίσου σημαντικό. Πως απαραίτητη προϋπόθεση για να αλλάξει μόνιμα η καθημερινότητα προς το καλύτερο είναι να βοηθήσουν οι κάτοικοι υποστηρίζοντας την ανακύκλωση, αλλά και διατηρώντας την καθαριότητα στον δήμο: “μην αφήνετε σκουπίδια έξω από τους κάδους, μην αφήνετε τους κάδους ξεσκέπαστους, μην αφήνετε τα σκουπίδια ό,τι ώρα να ‘ναι, αλλά μόνο τις ημέρες που περνάει το απορριμματοφόρο“.

 

Αυτό το τελευταίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που αφορούν την “καθαρή πόλη”. Χρειάζεται, όμως, ο δήμος να ανακοινώνει, σε εβδομαδιαία βάση, ποιες ώρες θα περνούν τα απορριμματοφόρα και από ποια σημεία, ώστε να ξέρουν οι δημότες (όσοι ενδιαφέρονται τέλος πάντων, γιατί είναι σίγουρο πως δεν ενδιαφέρονται όλοι) πότε μπορούν να βγάλουν τα σκουπίδια.

 

Απο εκεί και πέρα ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι θα κάνει τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών με την συμπλήρωσή τους (λίγο πριν απο τα Χριστούγεννα), ενώ υποσχέθηκε να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον δήμο με την κατάθεση του προϋπολογισμού, τις επόμενες εβδομάδες.

 

korinthia.net.gr