Τίτλοι τέλους για τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης

«Ανάσα» στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού αλλά και μικρών σκαφών θα αποτελέσει η κατάργηση των υπέρογκων φόρων.

Στη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, από το 2020. Το μόνο που μένει είναι να ετοιμαστούν οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, όπως τα ηλεκτρονικά βιβλία και η ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Η κατάργηση των αναχρονισμένων τεκμηρίων θα δώσει «ανάσα» στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και πάνω αλλά και στους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών.

«Η κατάργηση των τεκμηρίων στα αυτοκίνητα είναι άμεση προτεραιότητά μας», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά, βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία πως η Κυβέρνηση δε θα καταργήσει τα τεκμήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάργηση των τεκμηρίων θα επιφέρει και την κατάργηση του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω με ηλικίες έως 10 έτη όπως επίσης και στα σκάφη αναψυχής με μήκος πάνω από 5 μέτρα.

«Ζεστό» χρήμα στα Κρατικά Ταμεία

Με την κατάργηση των τεκμηρίων οι καταναλωτές δεν θα προσανατολίζουν τις αγορές τους σε αυτοκίνητα με κινητήρες κάτω των 1.929 κ.εκ.. Έτσι θα αναβιώσουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού γεγονός που μεταφράζεται σε επιπλέον έσοδα για το κράτος εξαιτίας του αυξημένου Τέλους Ταξινόμησης αλλά και του ΦΠΑ.

 

newsbomb.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ