Τόσοι έχουν κάνει το εμβόλιο στην Κορινθία μέχρι σήμερα 6 Ιουνίου

Πάνω από 65.000 οι Κορίνθιοι που έχουν κάνει έστω την 1η δόση ενός από τα 4 εμβόλια που είναι διαθέσιμα στο Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και στα Κέντρα Υγείας.

 

Συγκεκριμένα, 66.172 άνθρωποι στο Νομό Κορινθίας, έχουν κάνει το εμβόλιο για τον covid 19. Από αυτούς, οι 43.397 έχουν κάνει τη μία δόση, ενώ 23.350 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

 

Ωστόσο τα πράγματα σε πανελλαδικό επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά :

 

«Είμαστε ακόμα μακριά από το τείχος ανοσίας», τόνισε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

 

Η ίδια σχολίασε ότι με έκπληξη η επιτροπή ειδικών παρακολουθεί να γίνεται συζήτηση για το χρονικό όριο που θα απαλλαγούμε από τις μάσκες. «Η χρήση μάσκας παραμένει το πιο ισχυρό όπλο ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό», είπε.

 

Δήλωσε ότι υπάρχει «ύφεση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας», λέγοντας ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος βρίσκεται στα 13 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, που σημαίνει ότι «βρισκόμαστε στο μισό από τα μέσα Απριλίου».

 

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων καταγράφεται στα 36 έτη και -εξηγώντας αυτό- η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε: «Η διασπορά συνεχίζει στα νεότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημειώνοντας ότι αποδίδεται επίσης στη μείωση των κρουσμάτων στους άνω των 60 ετών λόγω του εμβολιασμού.

 

Τα ενεργά κρούσματα είναι άνω των 13.500, ωστόσο όπως είπε η καθηγήτρια, υπάρχει «σημαντική αποκλιμάκωση», καθώς και ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός, όπως και οι εισαγωγές νέων ασθενών με κρούσματα στα νοσκομείο (2.200 ασθενείς νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού στην χώρα).

 

Υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονται αφορά σε ανεμβολίαστους ανθρώπους», για να υπενθυμίσει ότι «περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω Covid».

 

«Η περιπέτεια δεν έχει λήξει κι ούτε θα λήξει σύντομα, το εφετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό», είπε η κ. Παπαευαγγέλου και κάλεσε τους νέους ανθρώπους, κάτω των 40 ετών, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.