Τούρκοι χάκερ “χτύπησαν” την ιστοσελίδα του ΑΠΕ – “Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα”

Ένα... περίεργο και ταυτόχρονα προκλητικό μήνυμα κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε στις 11 χθες το βράδυ, στην κεντρική διαδικτυακή σελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Μετά από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για "χακάρισμα" από Τούρκους χάκερς, ενώ πληροφορίες από συναδέλφους στο ΑΠΕ έγινε γνωστή η πληροφορία ότι τις τελευταίες ημέρες είχαν παρατηρθεί κάποιες περίεργες "κινήσεις" και για το λόγο αυτό η αντίδραση των τεχνικών ήταν άμεση και το μήνυμα κατέβηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Πιο συγκεκριμένα, μπαίνοντας στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και έπειτα από αναμονή λίγων δευτερολέπτων, εμφανιζόταν ένα μήνυμα στα τουρκικά, το οποίο, κάνοντας σαφή αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία, στην οποία κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, απειλούσε ευθέως την Ελλάδα, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

 

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν στην ουσία το νόημα και το «μήνυμα» όσων έγραψαν οι Τούρκοι χάκερ στην αρχική σελίδα του ΑΠΕ.

 

Έπειτα από λίγο όμως, το μήνυμα δεν εμφανιζόταν στην πρώτη σελίδα του ΑΠΕ.