Τραγωδία στην Άρτα: «Αισθάνομαι άχρηστος, θα ήθελα να μη ζω» λέει ο πατέρας

Ελεύθερος με ένα περιοριστικό όρο αφέθηκε νωρίτερα ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο όταν ξεχάστηκε σε αυτοκίνητο στην Άρτα, γράφοντας μια τραγωδία που συγκλόνισε όλους.

 

Ο πατέρας του παιδιού απολογήθηκε σήμερα Παρασκευή (12/5) και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο πατέρας του άτυχου μωρού επανέλαβε για το τραγικό συμβάν πως «σταμάτησε το μυαλό του» και δε θυμόταν πως είχε το μωρό στο καθισματάκι του αυτοκινήτου.

 

Ο 37χρονος βρισκόταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και μετά την απόφαση των εισαγγελικών αρχών αποχώρησε με σκυμμένο κεφάλι χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις.

 

«Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος»

 

Ο δικηγόρος του πατέρα δήλωσε στο Star: «Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ και για εκείνον και για τη γυναίκα του, με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Ήταν αγχωμένος με τη δουλειά του. Πίστευε ότι είχε πάει το παιδί στον βρεφικό σταθμό κι όταν το μεσημέρι τον πήρε η γυναίκα του και του είπε "πού είναι το παιδί;", της απάντησε "στον βρεφικό σταθμό"».

 

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως μόλις άκουσε την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ο δικηγόρος δήλωσε ότι του είπε: «Αισθάνομαι ένας άχρηστος άνθρωπος. Θα ήθελα να μη ζω εγώ και να ζει το παιδί μου».

 

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του, Δημήτρης Λαμπράκης τόνισε: «Ο νεαρός πατέρας δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, απολογήθηκε με γραπτό υπόμνημα. Όση ώρα βρισκόταν στο γραφείο της ανακρίτριας, έκλαιγε συνεχώς…».

 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα του παιδιού έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο ψυχολόγοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό τους.

 

Είναι αυτές οι δύσκολες ώρες, της κηδείας του παιδιού που θα ακολουθήσουν αλλά και το πώς, θα μπορέσει το νεαρό ζευγάρι να διαχειριστεί την τρομερή απώλεια.

 

Το Σάββατο το τελευταίο αντίο

 

Το Σάββατο θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για το μικρό μωράκι που έχασε τόσα πρόωρα τη ζωή του στην Άρτα. Οι γονείς του που το λάτρευαν είναι συντετριμμένοι. Ο θάνατός του οφείλεται σε θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου, μετά από ώρες που έμεινε κλεισμένο στο αυτοκίνητο όπου το ξέχασε ο πατέρας του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η κηδεία του μωρού θα γίνει το Σάββατο, στο δημοτικό κοιμητήριο Άρτας τελικά κι όχι στον τόπο καταγωγής της μητέρας του μωρού, μετά από επιθυμία των γονέων του βρέφους. Πιθανόν να θέλουν να βρίσκονται κοντά στην τελευταία κατοικία του μωρού τους αλλά και να μπορέσει να παραβρεθεί ο κόσμος που θέλει να συμπαρασταθεί στο ζευγάρι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ