Τραγωδία στον Πόρο: Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου (εικόνες & video)

Ιδιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη το μεσημέρι της Τρίτης στον Πόρο.

 

 

Σύμφωνα με το Λιμενικοί οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ανέσυραν τρεις σορούς από τη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό πρόκειται για τους δύο Ρώσους που επέβαιναν στο ελικόπτερο μαζί με τον Έλληνα χειριστή.

 

 

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 15:40 και έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια αφού πρώτα προσέκρουσε σε καλώδια που συνδέουν την Πελοποννησο και  τον Πόρο.

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

 

 

Λόγω του ότι το ελικόπτερο ακούμπησε τα καλώδια της ΔΕΗ στο νησί επικρατεί μπλακ άουτ.

 

 

 Στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρείς λάντζες, δύτες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

 

 

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στην ΕΡΤ ότι όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα και ότι ο ίδιος, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 700 μέτρων, είδε το ελικόπτερο να κάνει περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα, σημείωσε.

 

 

foto-pterirgia

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ