Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα τελέσθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. Σεραπίωνος...

 

 

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην Χειροτονία έλαβε μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο σύντοπος του Χειροτονουμένου Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

 

Την ίδια ημέρα, 21η Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, ημέρα κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστήριά του ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος, ενώ παράλληλα τιμάται και η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Σωκράτους, το όνομα Του οποίου έφερε ο Προκάτοχος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μητροπολίτης Κορινθίας κυρός Σωκράτης Κολιάτσος.

 

 

Με την ευκαιρία της μνήμης των Άγιων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετά του Διακόνου του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’, μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και ετέλεσε ευγνωμόνως Τρισάγιον επί του τάφου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός και του αοιδίμου προκατόχου του κυρού Σωκράτους.