Τροχαίο στην Κόρινθο: Τα μοιραία λάθη του 15χρονου και η αντίδραση όταν έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του

Σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται ο 15χρονος οδηγός μετά το τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό που στοίχισε τη ζωή στην 18χρονη αδερφή του και σε έναν 16χρονο που καθόταν στο πίσω κάθισμα, βυθίζοντας σε θρήνο τις οικογένειες τους αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

 

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη, στις 05:35 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο ύψος του σταθμού εξυπηρέτησης αυτοκινήτων, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.

 

Τι αναζητά η αστυνομία

 

Οι δύο επιλογές του 15χρονου που αποδείχθηκαν μοιραίες ήταν: Αρχικά να πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου -όπως κατέθεσε η θεία του- και μετά να αποφασίσει να κάνει όπισθεν στην εθνική γιατί προσπέρασε την έξοδο για το σπίτι του.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η τροχαία, οι αστυνομικοί αναμένεται να πάρουν καταθέσεις από τον 15χρονο τραυματία οδηγό αλλά και τον 18χρονο συνοδηγό καθώς και από  τον 69χρονο οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου, αλλά και από πολίτες που ενδεχομένως περνούσαν από το σημείο την ώρα του δυστυχήματος. Επίσης, αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, που ενδεχομένως λειτουργούν στην περιοχή.

 

Παράλληλα, προσπαθούν να εξακριβώσουν το πώς πήρε ο 15χρονος τα κλειδιά του αυτοκινήτου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκε στη μητέρα του.

 

Η υγεία του 15χρονου

 

Ο νεαρός βρίσκεται από χθες σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

 

 

Η μητέρα του τον ενημέρωσε ότι η αδελφή του είναι νεκρή και άρχισε να ουρλιάζει.

 

Το αγόρι, που νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και κάταγμα στον αυχένα, υποβλήθηκε σε επέμβαση στο ισχίο, με την κατάστασή του να είναι σταθερή ενώ έχει επαφή με το περιβάλλον. Μάλιστα βρίσκεται εκτός ΜΕΘ.

 

Ο 15χρονος διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

 

Ο 18χρονος τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ο 69χρονος αλλοδαπός του δευτέρου τραυματίστηκε ελαφρά και έχει βγει από το νοσοκομείο.

 

Είχε πάρει και στο παρελθόν κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου

 

Σύμφωνα με τη θεία των παιδιών, ο 15χρονος έκλεψε τα δεύτερα κλειδιά από το αυτοκίνητο του πατέρα του, κάτι που είχε ξανακάνει στο παρελθόν.

 

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί κι έφυγαν 02:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά», είπε και συνέχισε:

 

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την “πατάνε” όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν, αλλά έγινε το τροχαίο».

 

Μάλιστα η θεία του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκάλυψε τις συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν ο 15χρονος έμαθε πως η αδελφή του είναι νεκρή.

 

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του κι ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονταν πίσω και πέθαναν αμέσως», δήλωσε.

 

Το μοιραίο λάθος

 

Εκτός από το να πάρει κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ο 15χρονος οδηγός έκανε ακόμα ένα λάθος. Το όχημα που οδηγούσε κινούνταν προς Κόρινθο και προσπέρασε την έξοδο για το σπίτι του.

 

Όταν το αντιλήφθηκε αυτό, ο οδηγός αποφάσισε να κάνει όπισθεν -αν και κινούνταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας- ώστε να μπορέσει να βγει από την έξοδο και να συνεχίσει στον προορισμό του.

 

Ο 15χρονος δεν είδε ότι ακολουθούσε άλλο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα τα δύο ΙΧ να συγκρουστούν με σφοδρότητα.