Τσελέντης: «Θέλει μεγάλη προσοχή ο ανατολικός Κορινθιακός»

Σημαντική μικροσεισμική δράση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον Κορινθιακό καθώς από το βράδυ της Τετάρτης έχουν σημειωθεί πέντε σεισμοί. Συγκεκριμένα, τρεις σεισμοί, μεγέθους 2,5, 1,9 και 2,8 Ρίχτερ σημειώθηκαν σε διάστημα λίγων λεπτών στην Κορινθία, κοντά στο Ξυλόκαστρο και το Κιάτο.

 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων, ο δεύτερος 12,7 χιλιομέτρων και ο τρίτος 5 χιλιομέτρων.

 

Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν ακόμα δύο σεισμοί στην Κόρινθο μεγέθους 2,3 και 3,8 Ρίχτερ. Ο πρώτος σεισμός ήταν 2,3 Ρίχτερ, 6 χιλιόμετρα Ανατολικά του Ξυλοκάστρου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα. Ο δεύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, 9 χιλιόμετρα Βόρεια του Κιάτου με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

 

Η «Ζούγκλα» με αφορμή αυτά τα φαινόμενα επικοινώνησε με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Άκη Τσελέντη καθώς και με τον δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, όπου ζήτησε το σχόλιό τους.

 

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως τις τελευταίες 5 ημέρες παρατηρείται μια έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια του Ξυλόκαστρου, που όμως δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρεύμα του Ξυλόκαστρου και δεν τον προβληματίζει. Την ευρύτερη περιοχή αυτή όμως την παρακολουθεί με προσοχή εδώ και καιρό καθώς «ο ανατολικός Κορινθιακός έχει μαζέψει αρκετή ενέργεια» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και «κάποια στιγμή ίσως εκτονωθεί». Αυτό που ζητά από τους κατοίκους είναι να ακολουθούν τα γνωστά μέτρα προφύλαξης και να μην πανικοβάλλονται.

 

Δήμαρχος Λουτρακίου: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία - Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα

 

«Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, είμαστε έτοιμοι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή, καθως η περιοχή είναι σεισμογενής, ο δήμος βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα έχοντας κάνει τον σχετικό σχεδιασμό του, τον οποίο έχουμε ανεβάσει στο σάιτ του Δήμου», ήταν το σχόλιο του δήμαρχου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη στο ίδιο σάιτ.