Τσιώτος ή Καραβάς: Το δίλημμα της δεύτερης Κυριακής και η απάντησή του

Οι εκλογικές «μάχες» στις περισσότερες Περιφέρειες αλλά και στην πλειοψηφία των Δήμων της χώρας, κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή, ωστόσο για κάποιους Δήμους θα χρειαστεί και δεύτερη εκλογική μάχη. Ο Δήμος της Κορινθίας, στον οποίο οι ψηφοφόροι θα κληθούν να προσέλθουν για δεύτερη φορά στις κάλπες, καθώς το τοπίο (έστω και για 2,5 μονάδες) δεν ξεκαθάρισε από την πρώτη Κυριακή, είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Στο Δήμο της Δυτικής Κορινθίας, οι εκλογείς, αυτή τη φορά, έχουν να επιλέξουν μεταξύ του συνδυασμού του Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου και του Σπύρου Καραβά, αφού η Δύναμη Προοπτικής, με το 40,45% που συγκέντρωσε έφτασε πολύ κοντά στο 43% που απαιτούνταν για την εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

 

Σε αυτή την εκλογική "μάχη", ο συνδυασμός του Βλάση Τσιώτου, παρουσιάζει μια ομάδα 15 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ξεχωρίζει για την γνώση, την αφοσίωσή της στα κοινά και τη διάθεσή της για προσφορά. Προφανώς, ανάμεσα στους 15 υποψήφιους που θα αποτελέσουν το "αύριο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης", βρίσκονται οι 6 αντιδήμαρχοι που απέδειξαν στην πράξη αυτά τα 4, δύσκολα για όλη την Ελλάδα χρόνια, τόσο την εμπειρία όσο και τον επαγγελματισμό τους, αφού αντιπροσωπεύουν μια γενιά ανθρώπων που αποδεδειγμένα έφερε αλλαγές και μετρήσιμα αποτελέσματα στην καθημερινότητα του δημότη. Άλλωστε, πρόκειται για την επιτυχημένη ομάδα των "100 εκατομμυρίων ευρώ", αφού αυτό ήταν το ποσό που κατάφερε να αντλήσει ο Δήμος, επί θητείας τους, σε χρηματοδοτήσεις για μεγάλα και αναγκαία έργα του Δήμου. Μια απλή αριθμητική πράξη, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι εξασφαλίστηκαν ποσά άνω των 6.400 ευρώ ανά κάτοικο του Δήμου, για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του!

 

Παράλληλα, η ποιότητα των ανθρώπων της "ομάδας νίκης" του Βλάση Τσιώτου, που θα αποτελέσουν την επόμενη ημέρα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο πρόσωπό τους, διεκρίνεται και στις ψήφους που συγκέντρωσαν την πρώτη Κυριακή, αφού οι 15 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, "μάζεψαν" 8.893 ψήφους, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο 3 εξ αυτών δεν ξεπέρασαν τις 500 ψήφους. Στον αντίποδα, οι 15 του Σπύρου Καραβά, υπολείπονται κατά 3.000 ψήφους, αφού όλοι μαζί συγκέντρωσαν 5.888, ενώ μόνο 2 εξ αυτών, κατάφεραν να ξεπεράσουν το φράγμα των 500 ψήφων. Στις δύο 15άδες, δηλαδή, που κρίθηκαν από τον κόσμο την πρώτη Κυριακή, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η διαφορά στην αναγνώριση του κόσμου προς το πρόσωπό τους και η επιθυμία τους σχετικά με τα άτομα που επιθυμούν να διαχειριστούν το μέλλον τους.

 

Σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την καταγεγραμμένη διαφορά, αποδεικνύεται ότι έπαιξε το δίλημμα των ψηφοφόρων ανάμεσα στην παλαιοκομματική προσέγγιση, την έλλειψη προτάσεων, σχεδίου και λύσεων βάσει προγράμματος και ρητορικής, την ίδια στιγμή που η πλευρά του Βλάση Τσιώτου, έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, εγγυάται την σταθερότητα, την ασφάλεια, την δημαρχιακή εμπειρία σε συνθήκες δύσκολες, αλλά και τις συνεργασίες που δεδομένα έχει χτίσει σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. 

 

Σε 2 ημέρες, οι δημότες Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, καλούνται να αποφασίσουν την κατεύθυνση προς την οποία θέλουν να κατευθυνθεί ο Δήμος τους, αλλά και την ομάδα των δημοτικών συμβούλων που θα προασπίσει τα συμφέροντά τους.