«Τσουχτερό» πρόστιμο στο «Ράδιο Αρβύλα» από το ΕΣΡ

Πρόστιμο 100.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» καθώς τον καιρό που η εκπομπή έβγαινε στον ΑΝΤ1 είχε σατιρίσει τη φωνή του Αντώνη Κενανίδη προέδρου της «Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών».

 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Κενανίδη, Κώστας Παπαδάκης, στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open, οι παρουσιαστές «επέλεξαν να σατιρίσουν και να χλευάσουν τον κ. Κενανίδη για τη χροιά της φωνής του, που παρουσίαζε αδυναμία εξαιτίας καρκινοπάθειας στο λάρυγγα».

 

Ανέφερε μάλιστα ότι μέχρι την αγωγή επιδίωξαν την επανόρθωση απο την εκπομπή ή το τηλεοπτικό κανάλι που υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε πρόθεση προσβολής καθώς πρόκειται για σατιρική εκπομπή «και άρα είναι ανεπίδεκτη επανόρθωσης».

 

«Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Κενανίδης δεν σατιρίστηκε για τα λεγόμενά του αλλά για τη χροιά της φωνής του. Μάρτυρας από τα Γιαννιτσά όπου διαμένει η οικογένεια του κ. Κενανίδη κατέθεσε ότι η κόρη του έκανε 10 μέρες να πάει στο σχολείο γιατί γελούσαν σε βάρος του πατέρα της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

 

gossip-tv.gr