Τζεφ Μπέζος: Μην αγοράζετε τίποτα, ούτε ψυγεία, ούτε τηλεοράσεις -Κρατήστε τα χρήματα

Καθώς πολίτες του κόσμου ετοιμάζονται για την Black Friday αλλά και τις αγορές της εορταστικής περιόδου, ο Τζεφ Μπέζος μοιράζεται τη δική του συμβουλή.

 

Ο ιδρυτής της Amazon προτρέπει τους καταναλωτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβολής μεγάλων αγορών τους επόμενους μήνες, καθώς το ενδεχόμενο ύφεσης είναι ορατό. Παρόμοια και η συμβουλή προς τις επιχειρήσεις προτείνοντάς τους να επιβραδύνουν τις εξαγορές και τις κεφαλαιουχικές τους δαπάνες.

 

«Αν είστε ιδιώτης και σκέφτεστε να αγοράσετε μια τηλεόραση μεγάλη οθόνη, ίσως να το καθυστερήσετε, να κρατήσετε τα μετρητά, να δείτε τι θα συμβεί. Το ίδιο ισχύει με ένα ψυγείο, ένα νέο αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο CNN ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα προσφέρει τα περισσότερα δισεκατομμύριά του σε φιλανθρωπίες

 

«Περιορίστε το ρίσκο. Μια μικρή μείωση του κινδύνου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά για μια μικρή επιχείρηση, εάν όντως αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πρέπει να παίξεις λίγο με τις πιθανότητες», πρόσθεσε.

 

Βέβαια, ο Τζεφ Μπέζος υποστήριξε ότι ως αισιόδοξος εκτιμά ότι το αμερικανικό όνειρο «είναι και θα είναι ακόμη πιο εφικτό στο μέλλον».

 

Οι New York Times ανέφεραν τη Δευτέρα ότι η Amazon σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της, απολύοντας 10.000 εργαζομένους, τη μεγαλύτερη μείωση στην ιστορία της εταιρείας, η οποία και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ.

 

 Αυτό προστίθεται στο προηγουμένως ανακοινωθέν πάγωμα προσλήψεων στο εταιρικό εργατικό δυναμικό της. Η εταιρεία είναι δεύτερη, μετά τη Walmart, σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ηνωμένες Πολιτείες.