Tζέιμι Όλιβερ: Έρχεται Ελλάδα για να επιλέξει τον επόμενο MasterChef

«Το πραγματικό φαγητό δεν έχει συστατικά. Τα συστατικά είναι το πραγματικό φαγητό». Είναι ένας από τους πιο διάσημους και συμπαθείς σεφ στον κόσμο. Λατρεύει τη φύση, την κουζίνα της Τοσκάνης και ψάχνει για σπίτι στην Ικαρία. Ο Βρετανός «γυμνός σεφ» Τζέιμι Όλιβερ έδωσε τα χέρια με την παραγωγή του ελληνικού MasterChef και θα είναι αυτός που θα αναδείξει στον τελικό του ριάλιτι τον επόμενο αρχιμάγειρα της Ελλάδας.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες σεφ και οικοδεσπότες της τηλεοπτικής παραγωγής Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος συμφώνησαν να δώσουν στον Τζέιμι Όλιβερ τη θέση τους, αλλά υπό έναν όρο: το signature dish που θα κρίνει τον νικητή ή την νικήτρια να είναι 100% ελληνικό.

 

 

Να σημειωθεί ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν έχουν ιδέα για τον Βρετανό κριτή τους.

 

 

Ο Βρετανός λατρεύει το ελαιόλαδο και τη μεσογειακή κουζίνα την οποία και θεωρεί από τις πιο υγιεινές στον κόσμο. Στη σελίδα του στο ίντερνετ ο Τζέιμι Όλιβερ έχει μια ολόκληρη κατηγορία με παραδοσιακά πιάτα της Ελλάδας, οπότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να διαλέξει ένα ορεκτικό, μια σαλάτα ή ένα επιδόρπιο που να μιλάει…. ελληνικά.

 

 

«Πιστεύω ότι η ελληνική κουζίνα είχε παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον. Επίσης, θεωρώ ότι ο χώρος μας έχει ανάγκη από άτομα με προσωπικότητα, με το θάρρος της γνώμης τους σαν… του Τζέιμι Όλιβερ», δήλωσε ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς με αφορμή τις πληροφορίες περί άφιξης του Βρετανού σεφ στα στούντιο του Λαυρίου. «Τον περιμένουμε πώς και πώς», φέρεται να συμπλήρωσε.

 

 

Πηγή: athensvoice.gr