Βάσεις 2020: Την Παρασκευή τα αποτελέσματα! Πώς θα κινηθούν Νομική, Ιατρική και Πολυτεχνείο

Εκτός απροόπτου την Παρασκευή θα δοθούν τα επίσημα βαθμολογικά στοιχεία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων από το Υπουργείο Παιδείας.

 

Όπως προκύπτει από τις έως τώρα εκτιμήσεις, η πορεία των φετινών βάσεων αναμένεται να είναι πτωτική. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών, αναμένονται αυξομειώσεις, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίσουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Σε κάθε περίπτωση, στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως Νομικές και τμήματα Ψυχολογίας, οι μεταβολές θα είναι μικρές, ενώ φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένεται να κυμανθούν κάτω από τη βάση.

 

Όσον αφορά στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, θα παρατηρηθεί πτώση των βάσεων, στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.

 

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται, ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.

 

Τέλος, όσον αφορά στο 4ο επιστημονικό πεδίο, των Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, πιθανολογείται πως οι βάσεις θα παρουσιάσουν άνοδο, καθώς φέτος πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψήφιους και αναμένονται καλές επιδόσεις.

 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μηχανογραφικό δελτίο

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικά Δελτία, πρέπει να απευθυνθούν στο λύκειο που φοιτούσαν, προκειμένου να αποκτήσου τον απαραίτητο κωδικό.

 

Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το μηχανογραφικό και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

 

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, και σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σε δεύτερο βαθμό, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

 

 

newsbreak.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ