Βασίλης Νανόπουλος: «Μουσείο τρένου στην Κόρινθο»

Η διαμόρφωση του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού, Κορίνθου συνεχίζεται και μαζί συνεχίζει να ”μιλά” με έργα… ο Δήμαρχος, Βασίλης Νανόπουλος!

 

Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης που συνδέεται, άρρηκτα με το έργο ανάπλασης και ενοποίησης του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου και του Λουτρακίου. Αφορά έκταση, περίπου 16.000 τ.μ. και έχει προϋπολογισμό 1,3 εκατ. Ευρώ.

 

Σκοπός είναι να προσφέρει στους Κορίνθιους έναν χώρο ασφαλή, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένο, όπως αρμόζει στην πόλη και την είσοδό της.

 

Θα δημιουργηθεί μουσείο τρένου με τρία βαγόνια και μία ατμάμαξα του 1895, παιδικά χαρά με δάπεδο ασφαλείας και σύγχρονο εξοπλισμό, χώροι εκγύμνασης ενηλίκων, μικρό κυκλοφοριακό πάρκο, ποδηλατοδρόμοι, χώροι ξεκούρασης και περιπάτου με σκίαστρα και παγκάκια, υπαίθριος εκθεσιακός χώρος για σχολεία, συλλόγους, σωματεία, ιδιώτες κλπ. όπως επίσης, κυλικείο. Ενώ, θα ενισχυθεί το πράσινο και θα γίνει αντικατάσταση του φωτισμού με σύγχρονα σώματα led.

 

Ο Δήμαρχος ανέφερε σε δηλώσεις του:

 

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες και το γνωρίζετε. Με επιμονή, δουλειά και τις κατάλληλες ενέργειες καταφέραμε να φτάσουμε στην υλοποίηση του έργου που οι Κορίνθιοι δεν χρειάζεται εγώ να σας το πω, το περιμένουν πλέον της δεκαετίας. Σας θυμίζω πως η παραχώρηση από την ΓΑΙΑ ΟΣΕ στον δήμο των 25 στρεμμάτων, περιλαμβανομένου και του σταθμού, έγινε τον Ιανουάριο του 2012, 11 ολόκληρα χρόνια πριν. Σήμερα, η δημοτική μας αρχή μέσα σε μόλις 3 χρόνια θητείας, 2 εκ των οποίων με πανδημία, υλοποιεί το έργο ακριβώς γιατί εστιάζει στο αποτέλεσμα και όχι στις υποσχέσεις».

Dmnews