Βγάζουν σε διαγωνισμό το Loutraki Thermal Spa

Σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου, στις 7μ.μ., πρόκειται να συνεδριάσει η Τουριστική Λουτρακίου, με κορυφαίο θέμα αυτό της λήψης απόφασης για τη διεξαγωγή δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Loutraki Thermal Spa.

 

 

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και το εξής:

 

 

Λήψη απόφασης ή μη για την παραλαβή ή μη των τευχών δημοπράτησης του Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Loutraki Thermal Spa της Εταιρείας και εν γένει της υποστήριξης της όλης διαδικασίας διεξαγωγής του εν λόγω διαγωνισμού.

 

1) Έγκριση ή μη των όρων δημοπράτησης,

 

2) ορισμός επιτροπής διεξαγωγής του έργου,

 

3) ορισμός ημεροχρονολογίας διεξαγωγής του έργου, δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός εκμίσθωσης του Loutraki Thermal Spa.

 

 

 

Όπως είναι ήδη γνωστό το Πρωτοδικείο Κορίνθου έχει απορρίψει την αίτηση αναγκαστικής διαχείρισης της "Τουριστική Α.Ε." που είχε καταθέσει ο εργολάβος Γιώργος Βλάχος.

Σε αντίθετη περίπτωση ένα τρίτο πρόσωπο θα είχε το δικαίωμα της διαχείρισης σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, όπως το Spa, το Κολυμβητήριο κτλ,

Και βέβαια θα καθιστούσε τον Γιώργο Βλάχο ως τον απόλυτο συνομιλητή του Καζίνο Λουτρακίου στην περίπτωση της μετατροπής της Κοινοπραξίας σε Α.Ε.

 

 

Η πιθανή εκμίσθωση του Loutraki Thermal Spa σε ιδιώτη στην περίπτωση που στο σημερινό Συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου παρθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή σχετικού δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, ανοίγει ένα καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία του πολύπαθου Spa.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κρίσιμη αυτή απόφαση καλείται να λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής το οποίο θα αλλάξει σε περίπου 1,5 μήνα, με βάση τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

 

Αναμένονται εξελίξεις…