Βιασμός ανήλικης: Ο ιερέας «απαντά».«Έχει οικογενειακά και ψυχολογικά προβλήματα»

Σοκάρει η υπόθεση με την ανήλικη που καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από ιερέα στα Πατήσια, με τη φερόμενη δράση του –οι λεπτομέρειες της οποίας σοκάρει– να διαρκεί για περίπου έξι μήνες και να ξεκινά από το τέλος του 2019 μέχρι τους πρώτους μήνες του 2020.

 

Τα λόγια της ανήλικης κοπέλας που φέρεται να βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του κληρικού είναι συγκλονιστικά στην κατάθεσή της, με τον ιερέα όχι μόνο να αρνείται όλες τις κατηγορίες, αλλά και… να ρίχνει το φταίξιμο στην ανήλικη.

 

Αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, 21.01.2022, μέσω του δικηγόρου του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου, ο οποίος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega. Εκεί όπου το πρώτο του σχόλιο ήταν πως πρόκειται για μια «περίεργη υπόθεση».

 

Στην συνέχεια διαβεβαίωσε πως πως ο ιερέας «δεν έμενε ποτέ μόνος του με τα παιδιά του κατηχητικού», ενώ συνέχισε διαψεύδοντας την είδηση για ύπαρξη πορνογραφικού υλικού στο σπίτι του. «Δεν υπάρχει κανένα πορνογραφικό υλικό, σας διαβεβαιώ εγώ ο ίδιος ως δικηγόρος του».

 

Κατηγορεί την ανήλικη!

 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο νομικός εκπρόσωπος του ιερέα επιδόθηκε -προφανώς κατ’ εντολή του πελάτη του- σε ένα ρεσιτάλ της τακτικής victim blaming, δηλαδή στο να κατηγορεί το φερόμενο ως θύμα, αναφέροντας πως η ανήλικη έστειλε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου στον παπά. Συγκεκριμένα είπε: «Ο πελάτης μου δηλώνει αθώος. Η ίδια η καταγγέλλουσα του έστειλε μήνυμα σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο ο ιερέας δεν απάντησε ποτέ. Έδωσε το περιθώριο να το μετανιώσει και γι’ αυτό δεν το είπε ούτε στους γονείς της, ούτε πουθενά αλλού. Περνάνε δύο χρόνια από το γεγονός κι έρχεται μια κατάθεση 17 σελίδων της ανήλικης στην οποία δεν υπάρχουν ούτε τηλεφωνικές επικοινωνίες από το Ανηλίκων».

 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται στοιχεία βιασμού του κοριτσιού, ούτε επίμαχες φωτογραφίες του ιερέα, αλλά ούτε και στοιχεία επικοινωνίας μεταξύ τους.

 

«Το παιδί που καταγγέλλει τον ιερέα, έχει προβλήματα πέρα από οικογενειακά, και ψυχολογικά», κατέληξε ο δικηγόρος, σαν να έχουν τα -οποιαδήποτε- οικογενειακά προβλήματα, την οποιαδήποτε σχέση με έναν καταγγελλόμενο βιασμό…