«Βλέπαμε ανθρώπους να καταρρέουν μπροστά μας»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το πάρτι φοιτητών στον Βόλο

Μαρτυρίες για τις στιγμές πανικού που επικράτησαν στο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Πεδίον του Άρεως στον Βόλο την Πέμπτη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

 

Σημειώνεται ότι στο πάρτι του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, βρέθηκαν περίπου 8.000 άτομα, με τις κλήσεις για καταστάσεις ακραίας μέθης να φτάνουν τις δεκάδες. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν συνολικά 45 άτομα, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή κανενός.

 

Μιλώντας στο Mega, η Έλενα, φοιτήτρια που πήγε με την παρέα της στο πάρτι, λέει ότι είδε ξαφνικά άτομα να καταρρέουν και το ένα ασθενοφόρο να φτάνει μετά το άλλο.

 

«Έκαναν εμετούς. Είδαμε στο γυρισμό ένα παιδί ξαπλωμένο στο πάτωμα, στο δρόμο μας, στο πεζοδρόμιο επάνω, που είχε δύο κοπέλες δίπλα του, να τον βοηθούν να συνέλθει. Δεν νομίζω ότι είχε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε η φοιτήτρια.

 

«Μας έσπρωχναν στην άκρη για να περάσουν παιδιά, τα οποία ήταν λιπόθυμα και τα έβγαζαν, είδαμε ασθενοφόρα και φορεία. Ένας κύριος μέσα στην πόλη, μας είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει 14 ασθενοφόρα, αλλά γενικά πάρα πολλά άτομα ήταν σε κατάσταση μέθης και πολύ ζαλισμένα, οπότε πιστεύω υπήρχαν πολύ περισσότερα από αυτά τα 14 που μάθαμε εμείς, γιατί ήταν σε άθλια κατάσταση στο πάρτι», συμπλήρωσε η φοιτήτρια.

 

«Γενικά στο πάρτι υπήρχε αρκετό αλκοόλ, είτε από καντίνες είτε από το σπίτι. Λόγω μουσικής, του πάρτι και του ενθουσιασμού το πάρτι πήρε την κάτω βόλτα και να χαλάσει η διάθεση για κάποιες παρέες», είπε από τη μεριά της μια άλλη φοιτήτρια, η Ανθούλα.

 
 

Ταυτόχρονα, ξινό βγήκε για πολλούς νεαρούς το συγκεκριμένο πάρτι, καθώς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιβεβαίωσε πως κλάπηκαν οι εισπράξεις. Σύμφωνα με το Mega, oι δράστες ήταν κουκουλοφόροι, ενώ απέσπασαν το ποσό υπό απειλή όπλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ