Βούλα Κεχαγιά: Ο Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα αρχειοθετήσει το έγκλημα των Τεμπών όπως το πόθεν έσχες του

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για όλους μας. Ακούσαμε για μία ακόμη φορά τη μάνα, την κ. Καρυστιανού, να εκλιπαρεί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να της δώσει σημασία» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της στο Attica, επισημαίνοντας πως «Εγώ αυτό που συγκρατώ από αυτή τη μέρα είναι την κραυγή αυτής της μάνας και των οικογενειών των άλλων 57 θυμάτων που εκλιπαρούν την κυβέρνηση να τους δώσει σημασία, να τους απαντήσει στις επιστολές που έχουν αποστείλει στον πρωθυπουργό, ώστε να εμφανιστεί και να τους δώσει μια απάντηση».

 

«Θα συγκρατήσω και κάποια λόγια της κ. Καρυστιανού η οποία, απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό, είπε: «Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μας; Συμφωνείτε με αυτούς η θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση;». Και αυτό είναι αυτό που αποτυπώνει γενικώς τη συνολική συμπεριφορά της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε με νόημα.

 

Για το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν ότι μπορούν να αρχειοθετήσουν ένα έγκλημα, το έγκλημα των Τεμπών, όπως έχουν αρχειοθετήσει και το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, το σπίτι του Βολτέρου, για το οποίο ψάχνουμε ακόμη να δούμε πού βρίσκεται, γιατί δεν είχε μπει στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, όπως και διάφορες δραστηριότητες που βρέθηκαν στα Paradise Papers.

 

Οι απόψεις του κ. Οικονόμου για το συγκεκριμένο θέμα αφορούν τον ίδιο και ο καθένας εξ ημών κρίνεται γι' αυτά που λέει και υποστηρίζει. Εμείς απαντήσαμε στις προκλήσεις και των ΜΜΕ αλλά και του κ. Μητσοτάκη, καταθέτοντας με απόλυτη διαφάνεια το πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει να κρύψει τίποτα. Να κάνει και ο κ. Μητσοτάκης το ίδιο: να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2022 και το 2023, καθώς στη συγκεκριμένη διετία, με βάση τα ρεπορτάζ, η ακίνητη περιουσία του έχει αυξηθεί.

 

Το αρχειοθετημένο με τον Βολτέρο είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και το επαναφέρουμε γιατί δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, γιατί δεν είχε παρέμβει ο εισαγγελέας, γιατί για τέσσερα χρόνια δεν το δήλωνε στο πόθεν έσχες του. Έχουν υπάρξει συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τα ρεπορτάζ συγκεκριμένων Μέσων, που είχαν ερευνήσει τα Paradise Papers, αλλά και τα συγκλονιστικά ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποβαθμίζει συνειδητά.

 

Εμείς θέλουμε να κλείσει αυτό το θέμα με το πόθεν έσχες. Ο Στ. Κασσελάκης το έδωσε στη δημοσιότητα, με πλήρη διαφάνεια, καθώς δεν έχει τίποτα να κρύψει. Καλούμε τον πρωθυπουργό να πράξει το ίδιο: να δώσει στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες της τελευταίας διετίας, και ας κρίνει ο ελληνικός λαός ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα.

 

Σχετικά με τον χρόνο που επέλεξε ο Στ. Κασσελάκης να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του

 

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται στο καναβάτσο. Είναι υπόλογη στον ελληνική κοινωνία. Αν θεωρεί ότι δεν είναι υπόλογη απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στη αντιπολίτευση, να ξέρει ότι είναι υπόλογη απέναντι στην κοινωνία. Μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να πει ψέματα για το πόσο κοστίζει το κιλό της φέτας, φανταστείτε πόσα ψέματα μπορεί να αραδιάζει για το έγκλημα των Τεμπών και το τι συνέβη, για το ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα αλλά και ποιος διέταξε να πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη για το μπάζωμα.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε ότι το αδερφό με τη ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, VMRO, επρόκειτο να κατέβει στις εκλογές με αξιώσεις για το όνομα «Μακεδονία» δεν έκανε καμία κίνηση ούτε κι έστειλε κάποια επιστολή στην κ. φον ντερ Λάιεν, όπως συνηθίζει εσχάτως.

 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιτρέπει στον Αδ. Γεωργιάδη να περιφέρεται και να αισχρολογεί κατά του Στ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση, το ΕΣΥ καταρρέει και οι άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι.

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ξεφύγει από όλα αυτά. Θα λογοδοτήσει στην ελληνική κοινωνία.

 

Για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών

 

Οι ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν ένα αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ως ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουμε τη μείωση των ποσοστών της ΝΔ και την ενίσχυση των ποσοστών του κόμματος μας, προκειμένου να υπάρξει μια ομαλότητα στο πολιτικό σκηνικό και να ξεφύγουμε από την αλαζονεία του 41%. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις ευρωεκλογές. Η αποχή δεν είναι λύση. Λαμβάνοντας υπόψη πως μετά τις ευρωεκλογές, η επόμενη κάλπη που θα στηθεί θα είναι αυτή των εθνικών εκλογών, μετά από τρία χρόνια, τώρα είναι η ώρα να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ, με την ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο η καλύτερη ζωή που υπόσχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει πράξη μετά τις εθνικές εκλογές.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ