"Βούλιαξε" από κόσμο το Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας στην Ημερίδα του Loutraki365 (Εικόνες)

Με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της δημοτικής Αρχής Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, πλήθος δημοτικών συμβούλων, φορέων και υποψηφίων βουλευτών του Νομού, αλλά και με δυναμικό παρόν από πολίτες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας, η 1η Ημερίδα του loutraki365.gr, με θέμα «Σεισμικότητα στην Ελλάδα και τον Κορινθιακό Κόλπο».

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση για τη σεισμικότητα στην περιοχή, και αφορμή για αυτή την εκδήλωση τα 42 χρόνια που κλείνουμε σε λίγες ημέρες από τους 3 μεγάλους σεισμούς που είχαν ως επίκεντρο τις Αλκυονίδες και που συντάραξαν τις πόλεις της Περαχώρας, του Λουτρακίου, της Κορινθίας αλλά και της Αθήνας.

 

Την επίσημη έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο «οικοδεσπότης» της, αρχισυντάκτης του loutraki365.gr, Κανδρής Αλέξανδρος, ο οποίος ανέλαβε να απευθύνει χαιρετισμό στο κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Περαχώρας. «Σκοπός της ημερίδας αυτής, της πρώτης που διοργανώνει το Loutraki365.gr, είναι η ενημέρωση για ένα θέμα, που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους του Δήμου. Και πως να μην συμβαίνει αυτό, όταν η χώρα μας, καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε σεισμούς στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως". Κλείνοντας, ανέφερε ότι ευχή όλων, είναι "η ημερίδα αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο, ώστε θέματα όπως αυτό, που δεδομένα προκαλούν το ενδιαφέρον του συνόλου της κοινωνίας, να τεθούν σε δημόσιο διάλογο. Έτσι, θα αποτελέσουμε όλοι μας τους πολίτες που θα ξαναδώσουν στη Δημοκρατία την έννοια και τη δομή που οραματίστηκαν οι πρόγονοί μας".

 

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν οι δύο ομιλητές, Αντιπρύτανης και καθηγητής σεισμολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Νικόλαος Βούλγαρης και οαναπληρωτής καθηγητής σεισμολογίας, κ. Γεώργιος Καβύρης, ενημερώνοντας το κοινό για τους σεισμούς στην Ελλάδα και τον Κορινθιακό Κόλπο.

 

Ολοκληρώνοντας, οι δύο ομιλητές, απάντησαν σε ερωτήματα που τέθηκαν από το κοινό, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης. το loutraki365.gr, τους προσέφερε από ένα βιβλίο του νευροχειρουργού Δημήτρη Βασιλείου "Περαχώρα, μια σχέση καρδιάς" αλλά και τοπικά προϊόντα, τα οποία ήταν ευγενική χορηγία του Θανάση Γεωργίου.

 

Τη συζήτηση συντόνισε άψογα, η συνεργάτιδα του loutraki365.gr, κ. Μίνα Γιαννούλη