Βούλιαξε στο χιόνι η Ζήρεια – Προβλήματα στις μετακινήσεις στην Κορινθία και την Πελοπόννησο (εικόνες)

Βούλιαξε στο χιόνι η Ζήρεια, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της ομάδας PeloponneseWeather για υψηλούς όγκους χιονιού, από το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12/2018) και συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα (πρωί της Πρωτοχρονιάς 2019) να επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές της χώρας και της Πελοποννήσου.

 

 

Στην Κορινθία σημαντικοί όγκοι χιονιού, στα ορεινά και τα ημιορεινά, αλλά και νερού στις πεδινές, παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές, έπεσαν το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, προσφέροντας μεν, γραφικά τοπία, δημιουργώντας δε, αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις.

 

Στην Κορινθία, λόγω των χιονοπτώσεων, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία:

-Από το 14ο χλμ. και άνω, στην  Επαρχιακή Οδό Ξυλοκάστρου- Τρικάλων

-Από το 1ο χλμ. και άνω, στην Επαρχιακή Οδό Τρικάλων-Καρυάς και

-Από 15ο χλμ. και άνω, στην  Επαρχιακή Οδό Κιάτου-Γκούρας, έως την Γκούρα

 

 

Παράλληλα, προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετωπίσουν οδηγοί και επιβάτες και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξαίρεση τους νομούς Αργολίδας και Λακωνίας, όπου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Έτσι, προβλήματα αντιμετωπίζονται στα παρακάτω σημεία:

-Από το 20ο χλμ έως το 52,5ο χλμ  της Επαρχιακής Οδού Τριπολέως- Καστρίου- Βουρβούρων-Αγίου Πέτρου- Άστρους, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

-Με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Ελάτης- Χρυσοβιτσίου-Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλου).

- Από το 33ο χλμ έως το 40χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Καλαμάτας- Σπάρτης, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγου έγινε γνωστό ότι σήμερα (Πρωτοχρονιά 2019) το πρωί, σημειώθηκε στη Λακωνία τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό.

 

Το loutraki365 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώσει άμεσα, με νεότερο δημοσίευμα, για οποιαδήποτε αξιόλογη πληροφορία.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες από την ομάδα PeloponneseWeather

Newroomloutraki365