Βραβείο Νέου Σολίστ 2019 για τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα

Μια μεγάλη διάκριση για τον Λουτρακιώτη σολίστ Σταύρο Δρίτσα που έκανε οχι μονο το Λουτράκι αλλα και ολη την Κορινθία υπερήφανη. Ο νεαρός σολίστ κατέκτησε το βραβείο του 2019 νέων Σολίστ της χρονιάς από τον διεθνή μουσικό σύλλογο Gina Bachauer. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικής Αθηνών...

 

Μιλώντας σχετικά με την μεγάλη του αυτή διάκριση o βραβευμένος σολίστ Σταύρος Δρίτσας ανέφερε χαρακτηριστικά :

 

“Χαίρομαι που έλαβα το βραβείο του 2019 νέων Σολίστ της χρονιάς από τον διεθνή μουσικό σύλλογο Gina Bachauer. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Μουσικής Αθηνών (Megaron) και ήταν μια πολύ ξεχωριστή βραδιά, καθώς όλοι οι κατόχους είναι πραγματικά μεγάλοι άνθρωποι.

 

Εγκάρδια ευχαριστίες στον Constantine P. Carambelas-Sgourdas για την τιμή και την πίστη σε μένα όλα αυτά τα χρόνια – είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανέφερε τόσο την πρώην καθηγήτρια μου, την Αγάθη Leimoni, όσο και την τρέχουσα καθηγήτρια μου, Lucy Πάρχαμ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια και τους φίλους μου που ήταν επίσης εκεί. Το βίντεο είναι ένα μικρό κομμάτι από την Κάστα Ντίβα του Μπελίνι, μεταγραφή για σόλο πιάνο από τον Τάλμπερκ. Όσο όπερα μπορεί να γίνει!

 

Ήταν μεγάλη συγκίνηση να λάβω απόψε το Βραβείο Νέου Σολίστ 2019 από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά. Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Σωματείου, καθώς και στην οικογένεια μου και τους φίλους που βρέθηκαν απόψε κοντά μου.”