Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Τρίτη - Ο καιρός στην Κορινθία

Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές αλλά και χιόνια θα σημειωθούν κατά τόπους σε διάφορες περιοχές της χώρας τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr τη Δευτέρα τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά της χώρας. 

 

Η κακοκαιρία από το μεσημέρι και μετά θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επικρατήσουν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ την Τρίτη που θα σταματήσουν οι βροχές το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

 

Ωστόσο από την Πέμπτη θα σημειωθεί νέα άνοδος της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα είναι και πάλι νότιοι.

 

Χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα

 

Τη Δευτέρα χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά, οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

 

 

 

Πτώση της θερμοκρασίας

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17, στην Ήπειρο από -2 έως 14, στη Θεσσαλία από -2 έως 15-17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

 

Ο καιρός στην Κορινθία

 

Στην Κορινθία, αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς. Ο κύριος όγκος των βροχοπτώσεων, αναμένεται την Τρίτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ