"Βροχή εκατομμυρίων" στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

Τη δυνατότητα να στρέφει το βλέμμα του με αισιοδοξία προς το μέλλον έχει ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, αφού χάρη στις χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε ο Γιώργος Γκιώνης, έχουν πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης μεγάλα και κρίσιμα έργα τα οποία στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας μακρόπνοης βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών, αλλά και στη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία εξασφάλισε το loutraki365.gr, η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη κατάφερε να αντλήσει μέσα στην τετραετία 2019-2023 συνολικό ποσό-μαμούθ 165 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, το ποσό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν υπολογίσει κανείς και τις χρηματοδοτήσεις που έλαβε η ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ. ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, αντλήθηκαν χρήματα ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μια απλή αριθμητική πράξη, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι εξασφαλίσθηκαν άνω των 8.100 ευρώ ανά κάτοικο του Δήμου για έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του!

 

Η επιτυχία αυτή οφείλεται, χωρίς αμφιβολία, στις πολύ καλές προσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο Γιώργος Γκιώνης με στελέχη της Κυβέρνησης προς όφελος των δημοτών, αλλά και στις στοχευμένες προσλήψεις Ειδικών Συνεργατών για Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο, με υπαλλήλους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου.

 

Περισσότερα από 85 εκατομμύρια ευρώ (συγκεκριμένα 85.190.000) έχουν εξασφαλιστεί για την πόλη του Λουτρακίου, η οποία συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος στις χρηματοδοτήσεις. Κορυφαίο έργο, φυσικά, αυτό που δύσκολα θα αποκτήσει περίοπτη θέση στη... βιτρίνα για να το θαυμάζουν οι δημότες όπως π.χ. η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων στο Λουτράκι. Την ώρα που η κλιματολογική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει όλο τον πλανήτη, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, έχοντας σαφώς το βλέμμα στο άμεσο μέλλον, έλαβε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για τα συγκεκριμένα αντιπλυμμηρικά έργα που οχυρώνουν σε μεγάλο βαθμό την πόλη από τις πλημμύρες. Η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου, μετά και την μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού που έπληξε το Λουτράκι και τις γύρω περιοχές, δεν χρειάζεται να εξηγηθεί περαιτέρω. Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει ένα Δελτίο Ειδήσεων για να έρθει αντιμέτωπος με τις πρωτοφανείς εικόνες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τον Παλαμά, αλλά και από το εξωτερικό...

 

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η μελέτη ανάδειξης για την προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Διόλκου, η οποία έλαβε την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού και ανοίγει σε μεγάλο βαθμό το δρόμο για την κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου, αφού η προστασία του Αρχαίου Διόλκου ήταν ο κύριος λόγος της απόρριψης από το Κ.Α.Σ.

 

Εκτός από τις δύο μεγάλες αντιπλυμμηρικές μελέτες του Λουτρακίου, χρηματοδοτήσεις έχουν εξασφαλιστεί για την ανάπλαση του παραλιακού πεζοδρόμου, μετά από περίπου 50 χρόνια (5 εκατομμυρίων ευρώ), η οποία βρίσκεται σε φάση υλοπoίησης, η ανάπλαση που αναμένεται από την οδό Τομπάζη έως την οδό Αιγαίου και η οποία θα φθάσει μέχρι την Κόρινθο (13 εκατομμύρια ευρώ), το Open Mall (2,5 εκατ. ευρώ), το ανοιχτό θέατρο "Παντελής Ζερβός" στο Πάρκο Μάτση (630.000 ευρώ), τα έργα αποκατάστασης στους Καταρράκτες από τις βραχοπτώσεις (1,5 εκ. ευρώ), το νέο λιμάνι στο Λουτράκι (690.000 ευρώ), ενώ αναμένονται ή έχουν υλοποιηθεί και άλλα έργα που αυξάνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

Περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, έχουν εξασφαλιστεί και για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, με τα τρία σημαντικότερα έργα να αφορούν στην Αποκατάσταση Γηπέδου Αγίων Θεοδώρων "Κ. Ζαμπέτας", μετά τις σοβαρές φθορές που υπέστη από την καταστροφική κακοκαιρία του “Γηρυόνη” το 2019 (300.000 ευρώ), στον εκσυγχρονισμό της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ύψους 890.000 ευρώ) αλλά και στην αντιπλημμυρική προστασία σε 5 ρέματα της περιοχής (ύψους 10 εκατ. ευρώ).  Παράλληλα, στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, έχουν εξασφαλιστεί ποσά που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, τα χρήματα αυτά, αφορούν μεταξύ άλλων στα αντιπλημμυρικά έργα στο Σχίνο (5 εκ. ευρώ), στην κατασκευή του γηπέδου της Περαχώρας (1 εκ. ευρώ), στην ανέγερση νέου Δημοτικού Σχολείου Ισθμίας στη θέση «Κυρα Βρύση» (1,7 εκ. ευρώ), στην αποκατάσταση πρανών για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο Σχίνος - Αλεποχώρι (1,2 εκ. ευρώ), στην ανάπλαση της Πλατείας Παυσανία (250.000 ευρώ), σε έργα οδικής ασφάλειας που κυρίως αφορούν πεζοδρομήσεις στην Κυρά Βρύση, την Περαχώρα και τους Αγίους Θεοδώρους), στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Περαχώρας (700.000 ευρώ), στην κατασκευή 2 γηπέδων τένις στα Ίσθμια (300.000 ευρώ).

 

Το εννεαψήφιο συνολικό ποσό που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή του Γιώργου Γκιώνη, κάνει υπερήφανο για την πόλη του, κάθε εχέφρωνα δημότη, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις αυτές, αφορούν σε μεγάλα και κρίσιμα έργα τα οποία στοχεύουν στην εξασφάλιση μιας μακρόπνοης βελτίωσης της καθημερινότητας καθώς και στη διαρκή αναβάθμιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ