Ξέφυγε η κατάσταση στο Λουτράκι - Θα πέσουν πρόστιμα επιτέλους;

Σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας αλιευτικών σκαφών τύπου «γρι-γρι», πολύ κοντά στην ακτή της πόλης του Λουτρακίου...

 

Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο της παράνομης αλιείας στον Κορινθιακό. Σχεδόν σε όλη την Κορινθία τα κρούσματα είναι καθημερινά, με σοβαρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην οικονομία γενικότερα.

 

Καθημερινά, όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες ψαράδες και απλοί άνθρωποι που σέβονται το περιβάλλον, συντελείται ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για το υποθαλάσσιο οικοσύστημα.

 

Οργανωμένα δίκτυα «ερασιτεχνών» που χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα επαγγελματικά αλιευτικά εργαλεία, με όλες τις απαραίτητες διασυνδέσεις και υπερσύγχρονα ταχύπλοα χωρίς κανένα διακριτικό - δρουν στον Κορινθιακό, βγάζοντας τον επιούσιον από το παράνομο ψάρεμα, οδηγώντας σε απόγνωση τους νόμιμους ψαράδες που βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται.

 

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του loutraki365.gr, μπορείτε να δείτε ότι τα γρι γρι ψαρεύουν πολύ κοντά στην ακτή της πόλης του Λουτρακίου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που "συλλαμβάνονται επ' αυτοφόρω". Ελπίζουμε όμως, να είναι η τελευταία...