"Ξεγυμνώθηκαν" στην Κόρινθο

Σε πρωτόγνωρης κυνικότητας δημόσια δήλωση, για τα ελληνικά τουλάχιστον δεδομένα, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Σταυρέλης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας”, μετά την αποτρόπαια πράξη της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανήρτησε κείμενο πρωτοφανώς προκλητικό, για το κοινό δημόσιο αίσθημα, την ίδια στιγμή που ζητά και προσβλέπει να καταλάβει το δημαρχιακό θώκο. Με το κείμενο αυτό, πανηγυρίζει δημοσίως, για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε ο ίδιος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, το Δήμο Κορινθίων, “μπλοκάροντας” αποφάσεις, οι οποίες βλάπτουν ευθέως και άμεσα το έργο του Δήμου και επηρεάζουν με τον πλέον αρνητικό τρόπο την καθημερινότητα των δημοτών.

 

Μέγα αποδεικτικό της κυνικότητας που επιδεικνύει με την παρεμπόδιση του έργου του Δήμου, από τον Νίκο Σταυρέλη, συνιστά το γεγονός ότι μια εκ των αποφάσεων τις οποίες δεν έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόλυτη ευθύνη της αντιπολίτευσης υπό την -αν μη τι άλλο- παρότρυνση του επικεφαλής της “Πνοής Δημιουργίας”, αφορά στην έκτακτη επιχορήγηση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής μόλις πέντε ημέρες πριν από το πρώτο σχολικό κουδούνι της νέας χρονιάς. Κάτι που σημαίνει ξεκάθαρα ότι ο Νίκος Σταυρέλης και σύσσωμη η αντιπολίτευση, στο βωμό της μικροπολιτικής σκοπιμότητάς τους, “θυσίασαν”, θέτοντας σε αμφιβολία την απρόσκοπτη λειτουργία -για το πρώτο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον- του νέου σχολικού έτους, για τα πλέον αγαπημένα πρόσωπα κάθε κοινωνίας: Τα μικρά ανήλικα παιδιά των Κορινθίων, που θα παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των νηπιαγωγείων και τα μαθήματα των δημοτικών σχολείων του Δήμου!

 

Προκειμένου να γίνει άμεσα κατανοητή η σημαντικότητα των θεμάτων, τα οποία απέρριψε η αντιπολίτευση, υπό τον Νίκο Σταυρέλη, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365, το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ της έκτακτης επιχορήγησης αφορούσε στην κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κορινθίων. Πρόκειται δηλαδή, για λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνων, ύδρευσης κλπ. Με λίγα λόγια η αντιπολίτευση, υπό τον Νίκο Σταυρέλη, στην αρχή νέας σχολικής χρονιάς, άφησε εκτεθειμένα τα σχολεία του Δήμου και τα οποία φιλοξενούν χιλιάδες παιδάκια ηλικιών από 5 έως 11 ετών, απέναντι στον κίνδυνο διακοπής των παρεχομένων βασικών υπηρεσιών (ηλεκτροδότησης, τηλεφώνων κλπ), που σίγουρα άπτονται και της ασφάλειας των μικρών παιδιών, πέραν της εύρυθμης απλώς, λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

 

Πρωτοφανής δολοπλοκία…

 

Πέραν όμως, του κορυφαίου ζητήματος που εγείρεται πλέον, μετά την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης, για την ασφαλή λειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κορινθίων, ιδιαιτέρως σημαντικές είναι οι επιπτώσεις και στο ζήτημα χρηματοδότησης του Λιμενικού Ταμείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε το loutraki365,  η χρηματοδότηση του Λιμενικού Ταμείου ήταν απαραίτητη για λόγους συντήρησης των εγκαταστάσεων, μισθοδοσίας των υπαλλήλων και πληρωμής υποχρεώσεων έναντι παλαιότερων εργολαβιών. Με απλά λόγια και όπως γίνεται αντιληπτό με την κοινή μέση λογική, οι εγκαταστάσεις του λιμένος Κορίνθου πρέπει να συντηρούνται συχνά, προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς προς χρήση, από τους δημότες, αλλά και από τους επισκέπτες του λιμανιού. Όπως κάθε λιμάνι, έτσι και αυτό της Κορίνθου, είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης και ειδικότερα στην ιδιαιτέρως φθοροποιό επίδραση της θάλασσας, με αποτέλεσμα να απαιτείται συνεχής συντήρηση των απλών (μεταλλικών κλπ.) κατασκευών, αλλά και των ηλεκτρικών και άλλων εγκαταστάσεων. Αλλά και εκτός αυτών, κάθε άνθρωπος που εργάζεται πρέπει να πληρώνεται. Ακριβώς αυτό πρέπει να γίνεται και με τους εργαζόμενους, οι οποίοι και πρέπει να αμείβονται, αλλά και να μην καθυστερούν να αμειφθούν…

 

Στο σημείο αυτό μάλιστα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί «η μεθόδευση των ενεργειών και το μέγεθος της δολιότητας και η έκταση της μικροπολιτικής τακτικής, με την οποία λειτουργεί η αντιπολίτευση του Δήμου Κορινθίων», όπως επεσήμανε άνθρωπος της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο loutraki365, ο οποίος όμως, για ευνόητους λόγους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του… «Ο προηγούμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Γιώργος Πιέτρης, είχε ζητήσει την έκτακτη χρηματοδότηση, αλλά χωρίς επαρκή τεκμηρίωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εγκριθεί η έκτακτη επιχορήγηση, ενώ στη συνέχεια ο πρώην Πρόεδρος απεχώρησε παραιτούμενος και κατέληξε… “όλως τυχαίως” στην παράταξη του κ. Νίκου Σταυρέλη! Έτσι, μέχρι να αντικατασταθεί και να συντάξει, ο νέος Πρόεδρος που ανέλαβε, το νέο και επαρκώς τεκμηριωμένο αίτημα χρηματοδότησης, φθάσαμε σήμερα να το… απορρίπτει η αντιπολίτευση του κ. Νίκου Σταυρέλη! Καταλαβαίνει καθένας λοιπόν τον τρόπο μεθόδευσης και το μέγεθος της δολοπλοκίας, προκειμένου να δημιουργηθεί η εικόνα ότι ο Δήμος δεν λειτουργεί δήθεν, με την παρούσα Δημοτική Αρχή».

 

Κυριολεκτικός σκοταδισμός…

 

Αλλά και το τρίτο θέμα που απερρίφθη από την αντιπολίτευση υπό τον Νίκο Σταυρέλη, για τους ίδιους μικροπολιτικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικός, αφού άπτεται επίσης, της ασφάλειας των δημοτών. Πρόκειται για την επέκταση του φωτισμού με περισσότερα από 50 φωτιστικά σώματα, αθροιστικά, σε 6 συνολικά, περιοχές του Δήμου Κορινθίων και πιο συγκεκριμένα, στο Σολομό (7 λάμπες φωτισμού), τον Κόρφο (περισσότερες από 17 λάμπες φωτισμού), την Αρχαία Κόρινθο (τρεις λάμπες φωτισμού, αλλά και μεταφορά ενόψει της ανάπλασης), τον Άγιο Βασίλειο (12 λάμπες φωτισμού), τον Άγιο Ιωάννη (4 λάμπες φωτισμού) και τον Κάτω Άσσο (4 λάμπες φωτισμού). Ως εκ τούτου, εύλογα και αβίαστα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η αντιπολίτευση του Δήμου Κορινθίων, υπό τον Νίκο Σταυρέλη, αδιαφορεί πλήρως για την ασφάλεια των δημοτών και των παιδιών τους, αλλά και για το αναφαίρετο δικαίωμα τους να έχουν όσο περισσότερο φωτισμό γίνεται, στον τόπο που κατοικούν τον 21ο αιώνα, σε χώρα του δυτικού κόσμου… Κι όλο αυτό με μόνο μικροπολιτικό στόχο και σκοπό να “φθείρουν” τη δημοτική αρχή και να “εξασφαλίσουν” (όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται) μερικές ψήφους υποτιθέμενης διαμαρτυρίας.

 

Τέλος, αρνητική ήταν η στάση της αντιπολίτευσης και στην έγκριση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα για τις πέργκολες στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου. Το πλέον εντυπωσιακό όμως, της όλης συμπεριφοράς, είναι πως ο ίδιος ο Νίκος Σταυρέλης, όχι μόνο λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά επαίρεται μάλιστα, γι’ αυτή τη συμπεριφορά του… Πανηγυρίζει! Δημοσίευσε λοιπόν, την επομένη του πολιτικού εγκλήματος κατά των δημοτών, πανηγυρικό σχόλιο, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, στο οποίο επιχαίρει για την πράξη του, αυτή! Στην καθημερινότητα, αυτού του είδους τους ανθρώπους, χαρακτηρίζονται, σε τούτο τον τόπο, με ένα συγκεκριμένο συνθετικό επίθετο που περιλαμβάνει και την ψυχή του ανθρώπου και καταδεικνύει τη μικροπρέπειά τους…