Ξεκινά το έργο αντικατάστασης του δίκτυου ύδρευσης στην Δ.Ε. Ασσου Λεχαίου

Στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της δημοτικής ενότητας Άσσου Λεχαίου προχωρά από αυτή την εβδομάδα η ΔΕΥΑ Κορίνθου, υλοποιώντας την σύμβαση που έχει υπογραφεί από τον Μάιο του 2019. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 660.000 € χωρίς το ΦΠΑ, με έκπτωση 57,62% (θα ολοκληρωθεί δηλαδή με 280.000 ευρώ).

 

Το έργο, σύμφωνα με τη μελέτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες (το ερχόμενο καλοκαίρι) και αφορά:

-Νέους αγωγούς ύδρευσης σε μήκος 17.837 μέτρων.

–720 νέες παροχές ύδρευσης

-Σύνδεση σε 340 υπάρχουσες αναμονές από την εργολαβία του πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαίου το 2010.

 

Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης αναφέρει πως «γύρω από το έργο υπάρχουν δύο αξιοπερίεργα σημεία:

Το πρώτο αφορά την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών από τη σύμβαση στις 24/5/19 χωρίς να κινηθεί η διαδικασία έκπτωσης του αναδόχου, όπως έπραξε η απελθούσα δημοτική Αρχή με άλλο Κορίνθιο ανάδοχο, σε άλλο έργο, με μικρότερη καθυστέρηση.

Το δεύτερο αφορά το περίφημο «ράβε – ξήλωνε» που έχω αναφερθεί σε προγενέστερο διάστημα και πρέπει να αποφεύγεται, δυστυχώς θα εφαρμοστεί και στο συγκεκριμένο έργο , αφού μερικοί δρόμοι μόλις πριν λίγους μήνες ασφαλτοστρώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο. Το ίδιο ισχύει και για το κεντρικό δρόμο την ΠΕΟ Κορίνθου-Πατρών, η οποία σε αρκετά σημεία θα ξανασκαφτεί, ενώ πριν ένα ακριβώς χρόνο ασφαλτοστρώθηκε με νέο τάπητα στο Περιγιάλι και το Λέχαιο».

 

korinthia.net.gr