Ξέκινησαν οι πληρωμές των αυξημένων συντάξεων

Αυξήσεις στις συντάξεις τους για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα χρόνια θα δουν 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι με την πληρωμή των συντάξεων Φεβρουαρίου που θα περιλαμβάνουν την αύξηση του 7,75%. Μάλιστα, πολλοί συνταξιούχοι θα δουν ακόμη περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό τους λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής της 4ης ετήσιας αύξησης που προκύπτει από την εφαρμογή του νόμου Βρούτση, από τον επανυπολογισμό της σύνταξης με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης.

 

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτουν µονές, διπλές ή και τριπλές αυξήσεις στους συνταξιούχους. Ειδικότερα:

 

• Μία τουλάχιστον αύξηση βλέπουν 2.499.285 συνταξιούχοι (λόγω της αύξησης της τάξεως του 7,75% ή της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της καταβολής του επιδόµατος των 250 ευρώ).

 

• ∆ιπλή αύξηση βλέπουν 1.344.696 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασµού των αυξήσεων της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωµής της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης των 250 ευρώ)

.

• Τριπλή αύξηση βλέπουν 185.649 συνταξιούχοι (λόγω του συνδυασµού της αύξησης της τάξεως του 7,75%, της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ή της πληρωµής της έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης των 250 ευρώ και της εφαρµογής της 4ης ετήσιας αύξησης του ν. Βρούτση).

 

Σηµειώνεται ότι τα αναδροµικά του Ιανουαρίου θα αποδοθούν στους δικαιούχους µε τις συντάξεις Μαρτίου (προκαταβάλλονται στα τέλη Φεβρουαρίου).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ