Ξεκίνησε η επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών από την Μυτιλήνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί η επιχείρηση για την μετακίνηση περίπου 1.500 προσφύγων και μεταναστών από την Μυτιλήνη.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πρώτοι 640 επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Καλντέρα Βίστα» και θα αναχωρήσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

 

Οι υπόλοιποι αναμένεται να αναχωρήσουν για τη Θεσσαλονίκη με το πλοίο «Άκουα Μπλου». Από τη Θεσσαλονίκη θα κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς.

 

Στο μεταξύ επιπλέον 300  πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν σε ακτές της Λέσβου το περασμένο διήμερο, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούνται στη Μόρια στους 11.000.

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μετά την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που έγινε το Σάββατο πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών των τελευταίων μηνών.

 

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας, η αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα.

 

news.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ