Ξεκινούν και πάλι από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριαμοί

Ύστερα από παύση σχεδόν τεσσάρων μηνών, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και των διακοπών του Αυγούστου, από σήμερα ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί ακινήτων.

 

Όπως αναφέρει το in.gr έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί 550 ακίνητα ενώ μέχρι το τέλος του έτους έχουν δρομολογηθεί 6.638 πλειστηριασμοί.

 

Από τις 21 Φεβρουαρίου έχουν ολοκληρωθεί περίπου 7.500 πλειστηριασμοί. Το 60% εξ αυτών κηρύχθηκαν γόνιμοι.

 

Για όσους θέλουν να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία θα πρέπει να γνωρίζουν πως βρίσκεται σε ισχύ η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους.

 

Η αίτηση που υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι διαβιβάζεται ηλεκτρονικά στις εμπλεκόμενες τράπεζες, οι οποίες υποχρεούνται να παρέχουν μια πρόταση ρύθμισης, με τους ακόλουθους όρους:

 

  • Διαγραφή οφειλής, εφόσον το ανεξόφλητο υπόλοιπο του δανείου ξεπερνά το 120% της εμπορικής αξίας της πρώτης κατοικίας.

 

  • Αποπληρωμή σε 25 έτη, έτσι ώστε να προκύπτουν χαμηλές μηνιαίες δόσεις.

 

  • Χαμηλός τοκισμός με επιτόκιο 2%, προσαυξημένο με το Euribor τριμήνου.

 

  • Όσον αφορά το λεγόμενο στεγαστικό επίδομα, το ισχύον πλαίσιο προστασίας προβλέπει επιδότηση της δόσης του δανείου από 20% έως και 50% για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση και αφορά στεγαστικά, επισκευαστικά, καταναλωτικά δάνεια με προσημείωση πάντα την πρώτη κατοικία.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου 2019 έχουν μπει στην πλατφόρμα 85.628 χρήστες.

 

dikaiologitika.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ