Ξεκινούν οι εργασίες για το OPEN MALL Λουτρακίου

Συνάντηση εκκίνησης εργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το OPEN MALL ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα (9 Δεκεμβρίου) το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων. Έτσι το Λουτράκι γίνεται η πρώτη πόλη της Κορινθίας και της Πελοποννήσου που ξεκινά τις διαδικασίες για την δημιουργία του Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου, με το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει την φυσιογνωμία της πόλης.

 

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων -σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κορινθίας και την αμέριστη συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου- πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 1.748.600,00 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Η  περιοχή παρέμβασης εκτείνεται από την κεντρική οδό, την Ελευθερίου Βενιζέλου, το τμήμα από την Εθνική Τράπεζα και μέχρι την οδό Σολωμού, και ένα παραλληλόγραμμο το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από τις οδούς Ελ.  Βενιζέλου, Κολοκοτρώνη, Καποδιστρίου και Σολωμού και περιλαμβάνει 93 συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

 

Μέσω του προγράμματος θα αντικατασταθεί η άσφαλτος με πιο φιλικά και πιο αισθητικά αναβαθμισμένα υλικά όπως οι κυβόλιθοι, περιορίζεται το πλάτος κυκλοφορίας, δημιουργούνται οδοί ήπιας κυκλοφορίας, τοποθετούνται διαβάσεις ΑΜΕΑ και τυφλών, ανασχεδιάζονται οι δημόσιοι χώροι, οργανώνονται ζώνες “έξυπνης” κυκλοφορίας και δημιουργούνται χώροι πρασίνου και θέσεις για δίκυκλα και ποδήλατα.

 

Με την υλοποίηση του έργου, ξεκινούν οι οριστικές μελέτες εφαρμογής και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που δίνουν στα καταστήματα και στην πόλη μια δυναμική μέσα από την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την χωρίς εμπόδια πρόσβασή τους στα καταστήματα. 

Δημιουργείται μια ενιαία εικόνα στις προσόψεις των καταστημάτων, τοποθετώντας ξύλινες επιφάνειες, επιτοίχια φωτιστικά, στοιχεία πράσινου, πινακίδες και μεταλλικές ταμπέλες. 

Τοποθετούνται αισθητήρες ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, δημιουργούμε δικτυακή πύλη ενίσχυσης της τοπικής  επιχειρηματικότητας και προσφέρονται δυνατότητες και παροχές προβολής και προώθησης των προϊόντων προς τους επισκέπτες και το αγοραστικό κοινό.

 

Επιπλέον παροχές από την υλοποίηση του έργου είναι η πληροφόρηση για το ζήτημα της στάθμευσης,  η διαχείριση της κυκλοφορίας και γενικότερα έξυπνες παρεμβάσεις και πολιτικές που καθιστούν πιο ελκυστική όλη την περιοχή της παρέμβασης.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της πόλης, στηρίζοντας ουσιαστικά τις εμπορικές επιχειρήσεις μέσα από μία ενιαία εικόνα ομοιομορφίας και κοινής ταυτότητας.

 

korinthia.net.gr