Ξέσπασμα Στεφανίδη: Καταδικάζουν τους αθλητές σε αγραμματοσύνη

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια διαμαρτύρεται γιατί με αυτό τον τρόπο διαγράφεται και το τελευταίο κίνητρο να ασχοληθεί κάποιος με τον αθλητισμό και να θέλει να σπουδάσει.

 

 

Την αντίθεσή της στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα προνόμια των διακριθέντων αθλητών εξέφρασε δημόσια η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης με ανάρτησή της στο twitter κατέκρινε την απόφαση κι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

 

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Στεφανίδη

 

«Αντισυνταγματική η ρύθμιση που επιτρέπει σε διακριθέντες αθλητές την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Μπράβο στο Συμβούλιο Επικρατειας που όχι απλά διαγράφει το τελευταίο κίνητρο που είχε απομείνει για τους νέους αθλητές αλλά καταδικάζει τον ελληνικό αθλητισμό σε εποχή αγραμματοσύνης».

 

Στο τουίτερ έγινε μεγάλη συζήτηση με την Στεφανίδη να λέει ότι υποστηρίζει το κίνητρο του να μπαίνουν αθλητές στο πανεπιστήμιο και το λέει αυτή που είναι απόφοιτος Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Αναφέρει ότι εκείνη είχε 30 ώρες λιγότερες για διάβασμα από τους άλλους. 

 

 

Ας μου πεί ένας μαθητής που μπήκε στη σχολή επιλογής του αν αισθάνθηκε έλλειψη σεβασμού που κάποιος αθλητής παγκοσμίου επιπέδου μπήκε στην ίδια σχολή και γιατί; συμπληρώνει. 

 

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας μαθητής που απέτυχε στις εξετάσεις προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας θεωρώντας πως αδικήθηκε αφού οι αθλητές εισάγονται με άλλο καθεστώς στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 

 

H κορυφαία μας αθλήτρια είναι πτυχιούχος της Νευροψυχολογίας του περίφημου πανεπιστημίου Στάνφορντ.

 

The Toc