Ξυλόκαστρο: Εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος για επανασύνδεση του ρεύματος

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών, ότι σύμφωνα
με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/7408/1228/2018 (ΦΕΚ 474Α΄/14-2-2018), προβλέπεται παροχή εφάπαξ βοηθήματος ανάλογη με το ύψος των οφειλών τους και επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Προϋποθέσεις :

· Η αποσύνδεση από το ρεύμα να αφορά την κύρια κατοικία του δικαιούχου

· Να πληρούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ορίζει η ανωτέρω Κ.Υ.Α.

· Να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση έως 14-2-2018, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή (Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, αρμόδια υπάλληλος Σοφία Παπαδημητρίου, τηλ. 2743360244), που έχει συσταθεί με απόφαση Δημάρχου με σκοπό την εξέταση των αιτήσεων και αποτελείται από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, έναν εκπρόσωπο της ΔΕΗ ΑΕ και έναν εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ , προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Αίτηση προς την Επιτροπή, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986, ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία.

2) Δήλωση εισοδήματος φυσικού προσώπου Ε1, του τελευταίου φορολογικού έτους, όλων των μελών του νοικοκυριού.

3)Εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

4) ΕΝΦΙΑ τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

5) Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού (εφόσον υπάρχει υποχρέωση υποβολής).

6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

7) Αντίγραφο λογαριασμού τελευταίου προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, στον οποίο υπάρχει η οφειλή.

Πρόσθετα δικαιολογητικά (κατά περίπτωση) :

1) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ, για νοικοκυριό που περιλαμβάνει στη σύνθεσή του άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή/και

2) βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται, από τον ΔΕΔΔΗΕ, απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το τμήμα της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, στην οποία αναφέρονται τα κριτήρια, οι δικαιούχοι, η διαδικασία, το ύψος του βοηθήματος κ.λ.π. και της αίτησης προς την Επιτροπή.

xylokastro-evrostini.gov.gr