Το Ξυλόκαστρο κινείται σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης και αξίζει να βρίσκεσαι εκεί!

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ηλεκτροκίνησης, ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προχωράει σε μια σειρά από εκδηλώσεις, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στους δημότες του ένα videο, θέλοντας να δείξει σε πόσο σύντομο χρόνο μπορεί να κάνει κανείς τις καθημερινές του δουλειές μέσα στην πόλη, χωρίς να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του ή όποιο άλλο μέσο χρησιμοποιεί καύσιμο.

 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης “λανσάρει” δύο video. To πρώτο αφορά την γνωριμία με το ηλεκτρικό πατίνι, ενώ το δεύτερο αποδεικνύει στην πράξη το πόσο γρήγορα μπορεί κανείς να διεκπεραιώσει τις καθημερινές του υποχρεώσεις μέσα στην πόλη με ένα τέτοιο μέσο.

 

 

https://www.facebook.com/xylokastro.evrostini/videos/2386073788095807/

 

 

 

https://www.facebook.com/xylokastro.evrostini/videos/754492938322236/

 

Την ίδια στιγμή ο δήμος ανακοινώνει και την διεξαγωγή ορισμένων event. Το πρώτο έχει τίτλο “Διαδραστικό παιχνίδι “Μονόπολις” στο κέντρο του Ξυλοκάστρου”.

 

 

Ο δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης συνεχίζοντας τις δράσεις για την ΕΕΚ 2019 καλεί μικρούς & μεγάλους την Κυριακή 6/10 στις 10:30 να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι «Μονόπολης» στο κέντρο του Ξυλοκάστρου.

 

Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το Δάσος στο σημείο που βρίσκεται πίσω από το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου και τερματισμός θα είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Με το παιχνίδι αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε από την μια άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, γνωρίζοντας σημεία του τόπου μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπουν στη κλήρωση για ένα ποδήλατο.

 

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου μετά τη λήξη του παιχνιδιού.

 

Το δεύτερο έχει τίτλο “Επίδειξη ηλεκτροκίνησης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής”

 

 

Η βιώσιμη κινητικότητα αποτελεί σταθερή δέσμευση της Ε.Ε. και σημαντική προτεραιότητα για το μέλλον του Δήμου μας. Οι εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης που μας δίνονται όπως το περπάτημα, το ποδήλατο, ο συνδυασμός των ΜΜΜ με τον προαστικό, κ.α. δημιουργούν περισσότερο δημόσιο χώρο προσβάσιμο για όλους, συμπεριλαμβανομένων των μικρών παιδιών και των γονέων τους, των ηλικιωμένων, των ατόμων με διαφορετικές κινητικές δεξιότητες κ.ο.κ καθιστώντας τον Δήμο μας πιο φιλικό στους ανθρώπους αλλά και στο περιβάλλον.

 

Καλούνται όλοι, γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στις εν λόγω δράσεις που σκοπό έχουν να μάθουμε διασκεδάζοντας. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος επιδιώκει να προωθήσει εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, να ευαισθητοποιήσει και να αλλάξει συμπεριφορές και συνήθειες.

 

Ο σεβασμός και η ασφάλεια στη μετακίνησή μας είναι ευθύνη όλων μας, συμπληρώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

 

klife.gr