Υγειονομική βόμβα και σκάνδαλο μεγατόνων στους Αγίους Θεοδώρους!

Μία απίστευτη εικόνα συναντά κάποιος στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ακριβώς δίπλα από γνωστό ξενοδοχείο. Βοθρολύματα «πνίγουν» στην κυριολεξία τα γύρω οικόπεδα, με τη δυσωδία να είναι έντονη.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, το οποίο τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, φαίνεται ότι "έλυσαν το πρόβλημά τους" με την αποχέτευση, με έναν παράνομο αγωγό, ο οποίος μεταφέρει τα βοθρολύματα από το ξενοδοχείο, στα γύρω οικόπεδα. Βεβαίως, για να πετύχουν το σκοπό τους, χρειάστηκε (οι ίδιοι;) να "επέμβουν" κάνοντας μικρές εργασίες κατά μήκος του δρόμου προκειμένου να περάσει ο αγωγός (ο οποίος διασχίζει το δρόμο) και να καταλήγουν τα λύματα στα γειτονικά αγροτεμάχια.

 

Ένα από αυτά τα οικόπεδα, ανήκει στον πρώην Δήμαρχο των Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Σοφία, ο οποίος μην μπορώντας να ανεχτεί άλλο την κατάσταση αυτή, απευθύνθηκε στο Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Σημειώνεται ότι αρκετοί κάτοικοι έχουν απευθυνθεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο τμήμα, όμως η απάντηση που εισέπρατταν είναι ότι οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν αυτοψία στο σημείο, καθώς "δεν υπάρχει οδηγός για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο"!

 

Κι όμως! Αυτή τη φορά, μετά την παρέμβαση Κορίνθιου βουλευτή της ΝΔ και του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσου Γκιολή, που έλαβαν γνώση του γεγονότος, ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα ως δια μαγείας. Κλιμάκιο του Υγειονομικού, αποτελούμενο από 2 άτομα, βρέθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στο σημείο, κατέγραψε τις παραβάσεις και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες εκκρεμεί από το ΑΤ Αγίων Θεοδώρων, ένταλμα σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου για την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, την ημέρα δηλαδή που το Υγειονομικό επισκέφτηκε τα οικόπεδα γύρω από το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπήρχαν σε αυτά στάσιμα νερά, η δυσοσμία ήταν έντονη, ενώ και στο δρόμο πίσω από το ξενοδοχείο η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη: Ρυάκια από μη επεξεργασμένα λύματα είχαν δημιουργηθεί και η εικόνα ήταν ιδιαιτέρως αποκρουστική!

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν ήδη ενημερωθεί και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άρης Κωνσταντής αλλά και ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης και πλέον αναμένονται οι ενέργειές τους.

 

Ερωτήματα προκύπτουν βέβαια από το γεγονός ότι ενώ οι κάτοικοι των γύρω οικοπέδων έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές τα τελευταία 2 χρόνια στη δημοτική Αρχή, το θέμα ουδέποτε προχώρησε!

 

Το loutraki365.gr, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο γύρω από το συγκεκριμένο θέμα...

 

Σ.Σ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τόσο το ξενοδοχείο όσο και τα γύρω οικόπεδα στα οποία καταλήγουν τα βοθρολύματα, βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την παραλία των Αγίων Θεοδώρων.