Υγειονομική "βόμβα" κορονοϊού στο Νοσοκομείο Κορίνθου - Και άλλη ασθενής θετική

Σε εστία κορονοϊού εν μία νυκτί κινδυνεύει να μετατραπεί το Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς μια γυναίκα που ήδη νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική, βρέθηκε χθες Τετάρτη 12 Αυγούστου θετική στον κορονοϊό.

 

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Αυγούστου, όταν η 86χρονη γυναίκα εισήχθη στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με κάταγμα στο ισχύο. Η ηλικιωμένη, επρόκειτο να χειρουργηθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου και όπως επιβάλλει η εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της χειρουργικής επέμβασης, έκανε τεστ για να διαπιστωθεί αν έχει ή όχι τον φονικό ιό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεστ βγήκε θετικό.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βράδυ της 8ης Αυγούστου που εισήχθη, η ηλικιωμένη γυναίκα, χρειάστηκε να περάσει από πολλούς χώρους του Νοσοκομείου, όπως π.χ. τα Επείγοντα ή το Ακτινολογικό και φυσικά την Ορθοπεδική κλινική, στην οποία νοσηλευόταν επί 3 ημέρες.

 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με το Νοσηλευτικό προσωπικό να μεταβαίνει μαζικά στα εξωτερικά ιατρεία, προκειμένου να κάνει και αυτό, το τεστ.

 

Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου, η κατάσταση φαίνεται ότι επιδεινώνεται έτι περαιτέρω, καθώς άλλη μια γυναίκα 78 ετών, η οποία και αυτή νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική και επρόκειτο να χειρουργηθεί για χολοκυστεκτομή, βρέθηκε θετική στο φονικό ιό. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αναβλήθηκε το χειρουργείο της.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την ώρα, στον τέταρτο όροφο του Νοσοκομείου Κορίνθου, που από τμήμα ουρολογικής έχει μετατραπεί σε θάλαμο νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων, λόγω του covid, νοσηλεύονται πάνω από 10 άτομα.

 

Οι γιατροί και το Νοσηλευτικό προσωπικό, καταγγέλλουν το Νοσοκομείο Κορίνθου, ότι δεν έχει προχωρήσει σε προληπτική απολύμανση των χώρων της χειρουργικής κλινικής, στον οποίο κινούνταν οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό, ενώ μέχρι στιγμής η Διοιίκηση του Νοσοκομείου, δεν έχει προβεί σε διάψευση των δημοσιευμάτων που από χθες κάνουν το γύρο του Κορινθιακού διαδικτύου.