Υπάλληλος Κορινθιακής επιχείρησης μετέφερε παράνομα μετανάστες!

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως για υπάλληλο Κορινθιακής εταιρείας catering που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στη Σάμο, ο οποίος φέρεται να «ανέλαβε» την παράνομη μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, όπως αποκαλύπτει έγγραφο της Κρατικής Ασφάλειας που περιγράφει την σύλληψή τους σε φορτηγό της εταιρείας μέσα στον θάλαμο ψύξης των τροφίμων!

 

Συγκεκριμένα, στη Σάμο, φορτηγό αυτοκίνητο της συγκεκριμένης εταιρείας κατασχέθηκε, καθώς μετέφερε μετανάστες, έχοντάς τους επιβιβάσει στο πλοίο της γραμμής, όπου και συνελήφθησαν σε αιφνιδιαστικό δειγματοληπτικό έλεγχο!

 

Ο υπάλληλος της εταιρείας, εχοντας πρόσβαση σε όλες τις δομές φιλοξενίας λόγω της ανάληψης της τροφοδοσίας από την εταιρεία του, φέρεται να έχει μεταφέρει άγνωστο αριθμό, μέχρι σήμερα, μεταναστών από την Σάμο (ελέγχεται και η διακίνηση σε άλλα νησιά) μέσα στα φορτηγά τροφοδοσίας. Σύμφωνα με όσα ανακάλυψε η Ασφάλεια, ο οδηγός φέρεται να απενεργοποιούσε το σύστημα ψύξης και τους μετέφερε μέσα στον θάλαμο του ψυγείου.

 

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το φορτηγό της συγκεκριμένης εταιρείας είχε «φορτώσει» στον θάλαμο ψύξης, ένας Αφγανό και έναν Σύριο, τους οποίους μετέφερε από την Σάμο στην Ελλάδα, με... Αλβανό οδηγό!

 


Το διαβιβαστικό της Ασφάλειας

Η αποκάλυψη, ήρθε στο φως από το site pronews.gr, το οποίο όμως δεν δημοσιοποίησε ποτέ την εταιρεία που ανήκει ο οδηγός - μεταφορέας. Αυτό, συνέβη στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο site, έλαβε εξώδικο από το δικηγόρο της Κορινθιακής εταιρείας "Pietris", Αλέξη Κούγια, στο οποίο, η εταιρεία αυτοβούλως ομολογεί ότι ο οδηγός είναι υπάλληλός της.

 

«Ένας Αλβανός οδηγός μας, εν αγνοία μας, μετέφερε με το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της επιχειρήσεώς μας, δύο αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, παράνομη πράξη για την οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή»! 

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εταιρεία Pietris, ο συγκεκριμένος υπάλληλος απολύθηκε μόλις έγινε γνωστή η δράση του, ενώ τονίζεται ότι έπειτα από ενδελεχή έρευνα που διεξήχθη, αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην παράνομη μεταφορά μεταναστών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ