Υπεγράφη η συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16

Συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας υπεγράφη ανάμεσα στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και στην εταιρεία Lockheed Martin, στις 24 Δεκεμβρίου. 

 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τη συμφωνία Ασφάλειας Εφοδιασμού και Πληροφοριών (SSI Agreement), η οποία υπεγράφη στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού - αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον ν.4650/2019 του υπουργειου Εθνικής Άμυνας που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει προγράμματα συνολικής αξίας 279.710.000 δολαρίων.

 

Τα προγράμματα αφορούν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την κάλυψη αναγκών με παροχή υλικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών, και ανάπτυξη και υποστήριξη των υποδομών τους, αλλά και την παροχή τεχνικής υποστήριξης για την αναβάθμιση των αεροσκαφών. Επίσης, προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την εγκαθίδρυση δυνατότητας ανάλυσης αστοχιών και διακρίβωση σύνθεσης υλικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις, την κατασκευή επιπλέον υποσυγκροτημάτων αεροσκαφών και την εγκατάσταση συλλογών αναβάθμισης αεροσκαφών.

 

cnn.gr