Υποβιβασμός για την ελληνική ομάδα στίβου

Δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β' κατηγορία του ευρωπαϊκού στίβου η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων, που ολοκληρώθηκε στο Μπίντγκοστς της Πολωνίας. 

 

 

Οι σαββατιάτικες πρωτιές των Τεντόγλου, Στεφανίδη, Παπαχρήστου δεν είχαν συνέχεια στο πρόγραμμα της Κυριακής, οπότε η ελληνική ομάδα έμεινε στην 10η θέση της τελικής κατάταξης με 197 βαθμούς, αρκετά μακριά από την τελευταία ομάδα που σώθηκε (Ουκρανία, 225 β.)

 

 

Μετά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών που αποφασίστηκε πρόσφατα, οι 5 από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στη Super League υποβιβάστηκαν. Η αποστολή των Ελλήνων αθλητών ήταν εξαρχής πολύ δύσκολη. Ο τίτλος κατέληξε, για πρώτη φορά, στην οικοδέσποινα Πολωνία, με δεύτερη της Γερμανία.

 

 

Σε ατομικό επίπεδο, δεν υπήρξε κάποιος Έλληνας πρωταθλητής που να ξεχώρισε ιδιαίτερα. O Kώστας Φιλιππίδης ήταν 4ος στο επί κοντώ με 5μ66. Ο Κώστας Δουβαλίδης (φωτ.) τερμάτισε 5ος στα 110μ με εμπόδια, με επίδοση 13.71. Ή Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε 5η στο 200άρι με 23.27. Η Τατιάν Γκούσιν έμεινε 6η στο ύψος με 1μ90, όπως και ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με 16μ25. Η Έφη Κολοκυθά πήδηξε 6μ43 στο μήκος αλλά δεν μπόρεσε να μπει στην τετράδα.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ