Ζαχαριάς – Μπίτζιος «Επιχείρηση σκούπα» στο δήμο Κορινθίων (εικόνες)

Απ΄τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή του δήμου Κορινθίων είναι η καθαριότητα. Ένα πρόβλημα που έθεσε ως «κόκκινη» προτεραιότητα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος και έδωσε ρητές οδηγίες στους δυο αντιδημάρχους του Σπύρο Ζαχαριά (καθημερινότητας) και Δημήτρη Μπίτζιο (καθαριότητας) για αποδοτική συνεργασία με άμεσα ορατά αποτελέσματα για τους δημότες.

 

 

Και έτσι στο λίγο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει απ΄την ανάληψη των καθηκόντων τους, η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη της Κορίνθου (τουλάχιστον στα σημεία που έχουν επέμβει) έχει βελτιωθεί αισθητά και σταδιακά αναμένεται να συμβεί το ίδιο σε όλο το Δήμο Κορινθίων.

 

 

 Λιμάνι Κορίνθου

 

 

Οι κάδοι είναι βασικό να τοποθετούνται σε μελετημένες θέσεις από πρακτικής αλλά και αισθητικής άποψης. Αποσύρθηκαν απ΄το συγκεκριμένο σημείο της Δαμασκηνού (απέναντι απ΄το Δημοτικό Θέατρο) και τοποθετήθηκαν πιο κάτω.

 

 

…και αμέσως άλλαξε η όψη σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης

 

 

Πριν λίγες μέρες συναντήσαμε στο πάρκο του Συνοικισμού συνεργεία του δήμου να δουλεύουν πυρετωδώς  κάτω απ΄τις οδηγίες των δυο αντιδημάρχων.

 

 

«Δεν είναι εύκολο. Θα μας πάρει χρόνο αλλά θα τα καταφέρουμε να καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε το δήμο. Παραλάβαμε ένα χάος. Δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, φανταστείτε ούτε καν κατάλληλες σκούπες και σακούλες δεν έχουμε. Έχουμε δρομολογήσει τις προγραμματικές συμβάσεις για να πάρουμε τα υλικά που είναι απαραίτητα για την υπηρεσία μας, μέχρι τότε δίνουμε  «μάχη» με αυτά που διαθέτουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Μπίτζιος.

 

 

Υπάλληλος καθαριότητας προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του με σπασμένο φαράσι και σκούπα. Οι υπηρεσίες πρέπει άμεσα να εξοπλιστούν με τα κατάλληλα μέσα.

 

 

«Κάθε μέρα βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο της πόλης και από κοινού οι δυο υπηρεσίες συντονίζουμε τις απαραίτητες δράσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο ο δήμος μας», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς  προσθέτοντας επιπλέον: «Είναι σημαντικό βεβαίως σε αυτή την προσπάθεια να συμμετέχουν και οι πολίτες ώστε να διατηρηθεί ο δήμος καθαρός. Έχουμε σχεδιάσει να δημιουργηθούν «πράσινα σημεία» στο δήμο, κάτι που ευελπιστώ να βοηθήσει πολύ στην καθημερινότατα».

 

 

Οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Ζαχαριάς και Δημήτρης Μπίτζιος συντονίζουν και επιβλέπουν τις εργασίες στο πάρκο Συνοικισμού

 

 

«Επιχείρηση σκούπα» στο πάρκο Συνοικισμού

 

 

Από κοινού οι υπηρεσίας καθημερινότητας και καθαριότητας επιχειρούν να «σουλουπώσουν» αρχικά την πόλη της Κορίνθου και μετέπειτα ολόκληρο το δήμο

 

sfedona.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ