Ζητάει 20 εκατομμύρια δολάρια για μια πινακίδα!

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η πινακίδα; Ένα γράμμα και έναν αριθμό: F1. Την πινακίδα αυτή έχει αγοράσει ο επιχειρηματίας Afzal Kahn το 2008 για $618.000, τιμή ρεκόρ για  τότε. Τρελός δεν είναι, αλλά τολμηρός και δαιμόνιος σίγουρα.

 

Υπάρχουν φωτογραφίες με την πινακίδα αυτή πάνω σε μαύρη McLaren-Mercedes SLR με τον ίδιο τον Kahn να ποζάρει μαζί με το αυτοκίνητο, και πιο πρόσφατα σε μια Bugatti Veyron Super Sport. Ο Kahn εκτός των άλλων επιχειρήσεων έχει μία εταιρεία βελτίωσης και εξατομίκευσης αυτοκινήτων, την Kahn Design η οποία υλοποιεί σύνθετα, απαιτητικά από τεχνολογικής και κατασκευαστικής πλευράς και για αυτό πολύ ιδιαίτερα και ακριβά projects. Πρόσφατα έβαλε την πινακίδα για πώλησης στο RegTransfers, με τιμή $16.981.457. Για να την κάνει κάποιος δική του πληρώνοντας τους σχετικούς φόρους το κόστος θα ξεπεράσει τα $20.000.000.

 

Ο Kahn έχει βάλει και στο παρελθόν την πινακίδα αυτή προς πώληση, ανάλογα δημοσιεύματα είχαν υπάρξει και τον Ιούνιο του 2014. Λέγεται ότι του πρόσφεραν 8,5 εκατομμύρια δολάρια και αρνήθηκε. Ή ότι πρόκειται απλώς για κόλπα τα οποία ανεβάζουν την τιμή. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τα λεφτά μπορείς να κάνεις απίστευτες επενδύσεις στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων, αν οπωσδήποτε θέλεις να κινηθείς στον χώρο των τεσσάρων τροχών. Σε μοντέλα των οποίων η ζήτηση διαρκώς αυξάνεται, όπως ας πούμε η πρώτη McLaren F1. Αντίθετα η αξία αυτής της πινακίδας, η οποία ήδη θεωρείται τραγικά υπερτιμημένη από αναλυτές, δεν αναμένεται να αυξηθεί άλλο.

 

Η ακριβότερη πινακίδα που έχει ως τώρα πουληθεί στη Μ. Βρετανία είναι η 25 Ο, η οποία κάποτε κοσμούσε την Ferrari 250 SWB του Eric Clapton και για την οποία ο John Collins, αντιπρόσωπος Ferrari, πλήρωσε $730.000.

 

Πηγή: Carscoops

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ