Η απάντηση της Ιαπωνίας στα Σκόπια: «Ο Έλληνας Μέγας Αλέξανδρος!»

Οι Ιάπωνες δίνουν τη δική τους απάντηση στους Σκοπιανούς για την ελληνική καταγωγή του Μέγα Αλέξανδρου.

 

 

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι υπάρχουν πολλοί μη Έλληνες σε όλο τον κόσμο που αγαπούν την Ελλάδα και θαυμάζουν τον ελληνικό πολιτισμό. Κάτι που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αυτούς, είναι ότι γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία του έθνους μας και αναγνωρίζουν την τεράστια προσφορά της Ελλάδας στις επιστήμες, στις τέχνες, στην κουλτούρα πολλών εθνών, ακόμη και στην τεχνολογία.

 

 

Είχα την τύχη και την τιμή πριν από μερικά χρόνια να εκπροσωπώ, μαζί με μία αξιότιμη Ιαπωνίδα που ζει εδώ και χρόνια στη χώρα μας, την  κ. Σουζούκι Γιόκο, έναν Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο με έδρα την αρχαία πόλη της Νάρα, στην Ιαπωνία. Αξίζει να τονιστεί ότι, η πόλη Νάρα η οποία συνορεύει με την Οσάκα και το Κιότο, έγινε το 710 μ.Χ, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και θεωρείται Παγκόσμια Κληρονομιά.

 

 

Ο εν λόγω Σύνδεσμος, είχε δημιουργηθεί από την αγάπη κάποιων Ιαπώνων για τη χώρα μας και τον μεγάλο τους θαυμασμό για την ελληνική ιστορία και πολιτισμό μας.

 

 

Κάποια από τα πανάκριβα δώρα του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου στη Νάρα, προς τους Έλληνες αθλητές:

 

 

 

 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταντάο Ιουατάνι, σε μία από τις ανακοινώσεις του προς τον ΣΕΓΑΣ, είχε αναφέρει για την κρίση στην Ελλάδα:

«Όσον αφορά στη σημερινή κρίση, είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα την ξεπεράσετε. Είστε σπουδαίος και δυνατός λαός, με έναν τεράστιο πολιτισμό και παράδοση. Έχετε περάσει και στο παρελθόν μεγαλύτερες δυσκολίες οι οποίες σας έκαναν πιο δυνατούς.»

 

 

Το σημείο όμως που πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως, είναι μια άλλη ανακοίνωση η οποία είχε δημοσιευθεί και στον τοπικό Τύπο της Ιαπωνίας, όπου αυτά που αναφέρονται, μεταξύ άλλων, είναι η απάντηση  σε όλους τους ανιστόρητους, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία μας είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου και δεν αμφισβητείται:

 

 

«Η Νάρα, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν το τελευταίο σημείο του γνωστού σε όλους μας ¨δρόμου του μεταξιού¨. Στο ναό Γιακουσίζι υπάρχει ένα αρχαίο σύμβολο, το οποίο φαίνεται να έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Είναι πολύ πιθανό ο Μέγας Αλέξανδρος, ο μεγάλος αυτός Έλληνας στρατηλάτης, να επηρέασε ακόμη και τη χώρα μας!

 

 

Πιστεύω λοιπόν, ότι εάν οι δύο χώρες κατανοήσουμε βαθύτερα την ιστορία και τον πολιτισμό μας, θα έρθουμε πολύ πιο κοντά.»

 

 

Η επίσημη φωτογραφία της έκθεσης που είχε γίνει στο Τόκιο, πριν από μερικά χρόνια, για τον Μέγα Αλέξανδρο και τον ελληνικό πολιτισμό: «Αλέξανδρος ο Μέγας – Από την Ελλάδα στην Ιαπωνία»

 

 

Εμείς ρωτάμε λοιπόν την κάθε κ. Μαργαρώνη και τον κάθε Σκοπιανό που θέλει να καπηλευθεί την τεράστια ιστορία μας επειδή εκείνος δεν έχει εκείνος την ανάλογη.

Χωρίς αυτό που λέμε να υποτιμά κανέναν, ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και πολιτισμό, όταν όμως θέλει να «κλέψει» τον πολιτισμό άλλου, δείχνει ότι πράγματι εκείνος δεν έχει τίποτα.

 crashonline