Την οργάνωση ενός κινήματος μαχητών, μέσω της αξιοποίησης των μεταναστών στις χώρες της Ευρώπης, φέρεται να έχει σχεδιάσει το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα «The Times», επικαλούμενη πληροφορίες από αρχεία που βρέθηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή στη Συρία.
Τα έγγραφα δείχνουν ότι παρά τις πρόσφατες ήττες σε Συρία και Ιράκ, η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να σχεδιάζει επιθέσεις όμοιες μ' αυτή του Παρισιού, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 130 ανθρώπων.
Στο πλαίσιο αυτό, το ISIS φέρεται να έχει αναθέσει σε τουλάχιστον ένα άτομο την οργάνωση ενός κινήματος μαχητών, το οποίο θα απαρτίζεται από μετανάστες στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, με βάση τα ανακαλυφθέντα αρχεία, προτείνεται η επιλογή συγκεκριμένων στόχων, προκειμένου να καταστραφεί ο «οικονομικός κόσμος» της Ευρώπης και να επεκταθεί «ο τρόμος στις καρδιές των εχθρών του Αλλάχ».
Οι στόχοι αυτοί, ειδικότερα, αφορούσαν τρένο υψηλής-ταχύτητας στη Γερμανία και αγωγό πετρελαίου στην Ελβετία. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις υποτίθεται ότι θα λάμβαναν χώρα τους προηγούμενες μήνες.
Βέβαια, η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η γερμανική αστυνομία, στα τέλη του προηγούμενου έτους, ανακάλυψε μία σημαία του ISIS κοντά σε γραμμές τρένου, ενώ ένας άνδρας συνελήφθη στη Βιέννη με την κατηγορία του σαμποτάζ.
Παράλληλα, με βάση τα αρχεία που εντοπίστηκαν, προτείνεται η υιοθέτηση μίας στρατηγικής, η οποία θα περιλαμβάνει επιθέσεις με οχήματα, δολοφονίες επιχειρηματιών, ληστείες τραπεζών, όπως και ηλεκτρονικές επιθέσεις, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων και την πρόκληση χάους.