Ο καιρός την Πρωτομαγιά από τον Σάκη Αρναούτογλου

Νέα αστάθεια με βροχές αναμένεται για την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από το πρωί θα έχουμε βροχές στα βόρεια και τα δυτικά της χώρας αλλά και με τοπικά ανοίγματα. Πιο ανατολικά θα έχουμε συννεφιές όπως και στα ανατολικά νησιωτικά με τοπικές μπόρες. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί στα κεντρικά (Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά) και ανατολικά, ενώ στα δυτικά θα έχουμε ηλιοφάνεια. Το βράδυ τοπικές καταιγίδες θα έχουμε στα ανατολικά νησιωτικά και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει το μεσημέρι στους 23 βαθμούς στα κεντρικά, στους 14 με 19 στα βόρεια και στους 23 στα νότια.

 

Στην Αττική, το πρωί θα έχουμε συννεφιά και το μεσημέρι ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

 

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε από το πρωί συννεφιά και από το μεσημέρι βροχές και πρόσκαιρα ακόμη και καταιγίδες. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα σταματούν σταδιακά εκτός από τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

 

Την Πέμπτη φαινόμενα θα έχουμε στα ανατολικά και τα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια.

 

Την Παρασκευή ηλιοφάνεια από το πρωί και συννεφιές στις Σποράδες, ενώ το Σάββατο αν και θα ξεκινήσει με ήλιο σε Πίνδο και ΒΑ ίσως έχουμε ένα πέρασμα από βροχές.

 

Την Κυριακή σύννεφα κατά τόπους στα ηπειρωτικά της χώρας και ίσως έχουμε φαινόμενα στη Μακεδονία.

 

Για την Πρωτομαγιά ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα αν και υπάρχει μεγάλη διχογνωμία κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε «καλούτσικο καιρό» με τα ορεινά ηπειρωτικά στα κεντρικά και ΒΔ θα έχουμε κάποια μπόρα και καταιγίδα από το μεσημέρι και μετά.

 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ