Το τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης», το οποίο διεξάγεται στην Κύπρο, φτάνει σήμερα (13/9) στο τέλος του.
Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 15:45 και θα είναι ανάμεσα στον Άρη και τον Ερυθρό Αστέρα.
Το δεύτερο και τελευταίο τζάμπολ θα γίνει στις 18:00, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Σημειώνεται πως και τα δύο παιχνίδια θα μεταδοθούν από το ΣΚΑΪ.
Θυμίζουμε πως στα πρώτα ματς η Μακάμπι Τελ Αβίβ κέρδισε τον Άρη με 92-87 και ο Ολυμπιακός τον Ερυθρό Αστέρα με 89-87.
Κατάθεση ψυχής από τον Λαρεντζάκη: «Συγνώμη»!

Στη φιλική ήττα από τον Παναθηναϊκό ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ μετά την επιστροφή του στην ομάδα.
Ο διεθνής άσος αναφέρθηκε σε ένα παλαιότερο περιστατικό, όταν είχε προκαλέσει τους φίλους της ΑΕΚ με χειρονομία, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος και ζητώντας από τον κόσμο της Ένωσης να τον συγχωρέσει.
Οι δηλώσεις του Λαρεντζάκη αναλυτικά:
Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ:
«Νιώθω χαρούμενος, νιώθω ότι έχω μεγάλο κίνητρο να παίξω μπάσκετ. Έχω κάνει μισή προπόνηση με την ομάδα με όσα έγιναν και αργήσαμε. Νιώθω καλά. Σίγουρα, χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά για να είμαστε όπως πρέπει στο ξεκίνημα της σεζόν».
Για τον αγώνα:
«Ο Παναθηναϊκός είναι μία γεμάτη ομάδα, ακόμα και με τόσες απουσίες. Είχαμε και εμείς κάποιες, αλλά έχουν μέγεθος, ποιότητα, τα πάντα. Ήταν ένα δυνατό φιλικό για να καταλάβουμε τι συμβαίνει».
Για τα σχόλια για την επιστροφή του:
«Καλώς ή κακώς, τα βλέπω και τα διαβάζω. Ξέρω και καταλαβαίνω τι γίνεται. Καταλαβαίνω απόλυτα τον κόσμο της ΑΕΚ. Έκανα μία λάθος χειρονομία και πάνω στους σφυγμούς ενός αγώνα και σίγουρα επειδή έχω περάσει στην πρώτη μου θητεία εδώ πολύ όμορφα πετυχαίνοντας πράγματα δεν θα έπρεπε να το κάνω.
Ελπίζω να με συγχωρέσουν και να προχωρήσουμε παρακάτω. Είναι μια χρονιά που έχουμε υψηλό στόχο και τους θέλουμε κοντά μας. Ήταν μία στιγμή λάθους, παίζω με το πάθος και το ένστικτο, δεν έπρεπε να το κάνω σίγουρα».
Για το αν θα παίξει για το σήμα:
«Παίζω πάντα. Μου αρέσει να κερδίζω και να δίνω το 100%. Στόχος είναι πάντα η νίκη. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν προσπάθησα. Θέλω να κερδίζω, έχω πείσμα, είμαι ανταγωνιστικός. Πάμε παρακάτω και να είμαστε όλοι μαζί».
Δε μ’αναγνωρίζετε γιατί έλειπα καιρό

Νίκος Μοσχοβίτης
Ο Νίκος Μοσχοβίτης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ (και) επί της Αρμάνι Μιλάνο, προσπαθεί να παραμείνει «προσγειωμένος» και θυμάται έναν ακόμα διδακτικό στίχο του Θανάση.
Αρχίζει να... σοβαρεύει το πράγμα από πολύ νωρίς για το νέο ΠΑΟΚ και ίσως να μην ήμασταν πολλοί, προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Ότι θα σοβάρευε, θα σοβάρευε, ήταν θέμα χρόνου, αλλά η εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι στα φιλικά ως τώρα, κάνουν αρκετά μάτια να γουρλώνουν. Και όχι άδικα.
Το χθεσινό τεστ, ήταν κόντρα σε ένα παραδοσιακό powerhouse της Euroleague, που μπορεί να έχει διάφορα καινούργια πρόσωπα, αρκετές απουσίες στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας λόγω Εθνικών ομάδων, αλλά μια στιγμή. Και ο ΠΑΟΚ τα ίδια θέματα είχε, συν τις απουσίες Γκρέι, Ταϊρί!
Το γεγονός ότι μια τόσο νέα ομάδα, σε αυτό το σημείο της σεζόν, ήταν στο +20 στην έδρα της Αρμάνι περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη, στο τελευταίο παιχνίδι των πρωταθλητών Ιταλίας πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους, είναι από μόνο του κάτι ξεχωριστό και βέβαια, πιο ξεχωριστή όλων είναι η νίκη, έστω και σε φιλικό. Ο ΠΑΟΚ μαθαίνει με το «καλημέρα» να κερδίζει, έχει 6/6 νίκες ως τώρα και η χθεσινή, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «καύσιμο» για τη συνέχεια και τη δική του έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
«Η άμυνά μας δεν ήταν και τόσο καλή, αλλά στην επίθεσή μας λειτουργήσαμε καλά και ομαδικά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα και να ανεβάσουμε ταχύτητα γιατί σε δύο εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες υποχρεώσεις μας». «Ήταν ένα πολύ σημαντικό διάστημα για μας όλο αυτό. Μας βοήθησε να χτίσουμε την χημεία μας και να βρεθούμε σαν ομάδα σε αυτές τις δύο εβδομάδες». «Αυτό που πάντα ισχύει είναι πως ότι είναι καλό σήμερα δεν είναι αρκετό αύριο».
Αυτές είναι τρεις φράσεις με ιδιαίτερη σημασία από τις τοποθετήσεις του Τρινκιέρι, μετά το 77-89 επί της Αρμάνι. Ειδικά η τελευταία, ίσως να αποτελεί και τη νοοτροπία του Ιταλού τεχνικού, τον οποίο τώρα αρχίζουμε να ζούμε. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί εντός των τειχών, λέει «θέλουμε να γίνουμε ομάδα Euroleague». Ο ίδιος βάζει πίεση σε όλους, καθημερινά και τονίζει τη σημασία της βελτίωσης σε όλους τους τομείς, εντός και εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών. Αρχίζουν να το συνηθίζουν άπαντες, ο πήχης δεν είναι ψηλά στα λόγια, αλλά στις πράξεις.
Για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε, πώς ξεκινάει στο συγκλονιστικό «San Michele» ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου; «Δε μ’αναγνωρίζετε γιατί έλειπα καιρό». Όντως, ο ΠΑΟΚ έλειπε καιρό από το υψηλό επίπεδο. Θέλει να επιστρέψει σε αυτό άμεσα και δείχνει έτοιμος από πολύ νωρίς και από όλες τις πλευρές, για να το κάνει.
Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι πρόκειται για νίκες και καλές εμφανίσεις σε φιλικά. Πέρα από την καταγραφή τους, τα συμπεράσματα τα βγάζουν οι προπονητές, όχι μόνο με τα φιλικά, αλλά και με την καθημερινή εικόνα στις προπονήσεις. Ο δρόμος του ΠΑΟΚ είναι πραγματικά μακρύς, αλλά τα πρώτα δείγματα του δίνουν την αισιοδοξία ότι είναι έτοιμος να τον διανύσει κυριαρχικά.










