Χαλάει πάλι ο καιρός

Άστατος καιρός προβλέπεται σήμερα και αύριο ο καιρός, με μπόρες κατά τόπους, και πτώση του υδραργύρου. Στους 21 βαθμούς θα φτάσει στην Αθήνα, στους 20 στη Θεσσαλονίκη.

 

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα, αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει από το βράδυ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή στην υπόλοιπη χώρα.

 

Στην Αττική, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τις μεσημβρινές ώρες νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και τη νύχτα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

 

Αύριο, Τετάρτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές, οι οποίες μετά το μεσημέρι βαθμιαία από τα δυτικά θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο, βορειοανατολικοί 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ