Χρηματοδοτούνται δημοτικά καταφύγια για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων

Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χρηματοδότησης των δήμων, αλλά και των συνδέσμων δήμων, για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

 

Στην απόφαση ορίζονται οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Συγκεκριμένα, ορίζεται η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Για το 2019 η πίστωση που διασφαλίστηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ ανέρχεται σε 600.000 ευρώ. Προκειμένου να επισπευθεί η χρηματοδότηση των δήμων, η διαδικασία γίνεται πιο απλή καθώς διευρύνεται η χρονική διάρκεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνοντας τα έτη 2019, 2020 και 2021.

 

Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ αναφέρονται και οι ενέργειες διαχείρισης των συγκεκριμένων καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

 

 

sofokleousin.gr